RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

21.10.2021

Steuntje van RMB voor CAP 48

Recordbedrag voor de 2021 editie van CAP48… Uiteraard droeg RMB zijn steentje bij!

Steuntje van RMB voor CAP 48

7.625.014 euro! Dat is het recordbedrag aan donaties dat tijdens de laatste editie van CAP48 werd opgehaald. Naar jaarlijkse gewoonte zette RMB zich in om bij te dragen tot de solidariteitsactie van de RTBF. Twee teams gingen de '100 km van CAP48'uitdaging aan en zamelden samen 34% meer in dan het donatiedoel. Bravo voor onze dappere wandelaars en joggers!

 

De CAP48-actie zamelt geld in voor concrete projecten van verenigingen, instellingen of medische onderzoeksinitiatieven die de levensomstandigheden van personen met een handicap in Wallonië en Brussel willen verbeteren.

 

Naast het financieren van projecten heeft CAP48 nog een tweede missie: het publiek informeren en bewustmaken. Hiervoor zet CAP48 grote campagnes op touw die mikken op meer inclusie van personen met een handicap in de samenleving.

 

Recordeditie in 2021

 

7.625.014 euro! Dat is het geweldige, nooit eerder ingezamelde bedrag dat aan het einde van de 2021-campagne op de CAP48-teller verscheen. Een onverwacht recordbedrag, gezien de vele moeilijkheden die de coronacrisis en het noodweer van afgelopen zomer met zich meebrachten.

 

De grote CAP48-show, uitgezonden op 17/10 op La Une, bracht alle vrijwilligers, getuigen, artiesten, presentatoren en journalisten samen. Dankzij de bubbelmaatregel die vorig jaar al werd toegepast, kon op het evenement ook publiek aanwezig zijn. Op televisie haalde de uitzending 20% marktaandeel bij de VVA 18-44 jaar.

 

De totale opzet (27 contents op La Une, Tipik en La Trois) bereikte 2.323.884 verschillende kijkers (reach 4+).

 

RMB ging de uitdaging aan!

 

Twee teams van RMB namen deel aan de '100km van CAP48'-uitdaging. Het concept? 100km afleggen in 21 dagen en 200€/persoon ophalen om het medisch onderzoeksproject rond polyartritis te steunen.  

 

Onze twee teams hebben zich ingezet om gesponsord te worden en zo hun inzameldoel te bereiken. Deze challenge zijn ze met succes aangegaan! Samen haalden ze een bedrag van 3.227 euro op en overschreden ze de doelstelling zelfs met 34%.

 

 

Speciale dank voor Kim Assaker, Web- en Social Mediaverantwoordelijke bij NRJ Belgique, die ons team 'Lucky Duck Warriors' kwam versterken.

 

En nu?

 

Dankzij de vrijgevigheid van de bevolking zal CAP48 kunnen voldoen aan de noden die de afgelopen maanden via de jaarlijkse projectoproep voor vzw's in Wallonië en Brussel duidelijk werden.

 

De CAP48-Jury, samengesteld uit professionals in de sector, zal de dossiers nu onder de loep nemen. Op basis van deze voorstellen zal de Raad van Bestuur de toekenning van financiële steun goedkeuren. In mei 2022 kunnen we ontdekken welke projecten weerhouden werden.  

 

De mogelijkheid om te doneren stopt niet op de avond van 17 oktober. Iedereen die de actie wil steunen kan het hele jaar door een gift doen op cap48.be