RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

17.01.2018

The Voice, koploper tv!

Dinsdagavond: charismatische coaches, verrassend talent, stevig MADL en bereik

The Voice, koploper tv!

The Voice Belgique, de succesvolle vocale talentenjacht op La Une, zette zijn zevende seizoen stevig in. Na de twee eerste uitzendingen is de balans al bijzonder positief: charismatische coaches, uitzonderlijk talent, schitterend bereik, topmarktaandeel… Kortom, een gedroomde commerciële kans!

 

Het zevende seizoen van The Voice Belgique maakte dinsdag 9 januari op La Une een geslaagde start. Na slechts 2 blind auditions met 17 geselecteerde talenten, bezorgde de uitzending ons al enkele mooie verrassingen. Elk met hun eigen karakter en sensitiviteit, komen de nieuwe coaches bijzonder charismatisch voor de dag. De fans wilden hun favoriete programma, dat bulkt van emotie en sharing, voor geen geld missen: zowel bij het totaal 4+ als bij de VVA 18-54 behalen de twee eerste uitzendingen het hoogste marktaandeel van dinsdagavond. Bij de VVA 18-54 bedraagt het marktaandeel van beide uitzendingen samen gemiddeld 24.3% (live). Bij de 2e blind audition wordt een toename van 12% genoteerd ten opzichte van de blind audition van 9 januari. Voor het totaal 4+ bedraagt het gemiddelde marktaandeel van de twee eerste uitzendingen ook 24.3% wat live viewing betreft en 26.2% voor live+vosdal. 

Qua bereik lokt de uitzending gecumuleerd al ruim 913.000 kijkers en heeft ze een gemiddelde van 10% rating (4+ en VVA 18-54). Dus voor het zevende seizoen op rij blijft The Voice Belgique de Franstalige kijkers boeien: The Voice is het meest bekeken programma op dinsdagavond!

 

Het kwaliteitsniveau van de kandidaten is indrukwekkend. In ons land valt nog heel wat ontluikend talent te ontdekken! Nog even meegeven voor wie het misschien heeft gemist: de auditie van Valentine blies de vier coaches omver.

The Voice biedt uiteraard schitterende commerciële kansen. Vergeleken met vorig jaar daalt de CGRP van de VOA-, VOB- en VOC-reclameblokken: index 84 !

 

Meer informatie vindt u elke woensdagochtend via de app 'RMB Insights'!