RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

08.12.2023

11e editie van Viva For Life

RMB organiseert zijn 'Viva For Life'-ontbijtactie bij de mediabureaus

11e editie van Viva For Life

Voor de 11e editie van Viva For Life staat de glazen kubus van 17 tot 23 december in Bertrix. Ophélie Fontana, Walid en Fanny Jandrain verzorgen er een uitzending van 144 uren live radio op VivaCité. Ze gaan deze uitdaging aan voor kinderen die in Franstalig België in armoede leven. RMB bedankt de sponsors van de actie en ook alle mediabureaus die kerstinkopen deden tijdens de ontbijtactie die RMB voor de gelegenheid organiseerde.

 

Net als vorig jaar staat de glazen kubus op 'Place des Trois Fers' in Bertrix. Zeven dagen lang (van 17/12 tot 23/12) sluiten Ophélie, Wallid en Fanny zich in deze studio op voor een uitzending van 144 uren live radio.

  

Waarom Viva for Life ?

 

De actie Viva For Life is een initiatief van de RTBF en de vzw CAP48 ten voordele van jonge kinderen en gezinnen die onder de armoedegrens leven in de Franse Gemeenschap (Wallonië-Brussel). Deze benefietactie wil het publiek bewustmaken van het kinderarmoedeprobleem en daarnaast ook de verenigingen die zich inzetten voor deze kinderen en gezinnen financieel steunen.

  

Het concept is sinds 2013 nog steeds hetzelfde: drie presentatoren van de RTBF sluiten zich op in een glazen kubus, zonder vast voedsel te eten, om er samen een uitzending van 144 uren live radio te verzorgen. Parallel met en in de aanloop naar de solidariteitsweek in december zetten de partners van Viva For Life, de verenigingen en de burgers zich in om uitdagingen aan te gaan en geld in te zamelen.

 

De RMB-uitdagingen voor Viva For Life

 

Van meet af aan heeft RMB de benefietactie Viva For Life gesteund. Ook dit jaar organiseerden we weer een ontbijtactie bij de mediabureaus. Het principe? RMB biedt de mediabureaus een sympathiek en sfeervol ontbijt aan en nodigt hun teams uit om wat leuke kerstinkopen te doen. De opbrengst van deze verkoop gaat volledig naar Viva For Life.

  

RMB bedankt alle deelnemende bureaus voor hun gulhartigheid!

  

  

Op 7 december namen trouwens ook verschillende RMB-medewerkers deel aan de ‘Stairs for Life/Stairs for Love’-uitdaging.

 

Stairs for Life is een race op de trappen van de Belfius Toren. De uitdaging? Zo snel mogelijk de 696 treden van de Tower oplopen, individueel of in team, tot de 34e verdieping van het gebouw. Bekende mediafiguren, liefhebbers van sportieve uitdagingen, supporters, organisatoren, … waren op 7 december allemaal van de partij om deze grote challenge voor Viva for Life aan te gaan. Dit jaar moest een speciale ‘Stairs for Love’-editie er ons bovendien aan herinneren dat deze prachtige uitdaging voor iedereen toegankelijk is.

  

 

Een scala aan artiesten voor Viva For Life

 

In de glazen kubus kunnen de drie presentatoren van de RTBF rekenen op de steun van een heleboel artiesten die naar de studio komen voor een gesprek en/of een live-optreden en zo het publiek aanmoedigen om een gift te doen: Santa, Mister Cover, Aime Simone, Hoshi, Nuit Incolore, Broken Back… Belgisch talent komt uiteraard ook aan bod met Doowy, Ben’Do, Rori, de Luikse band Ykons, Jasper Steverlinck van de rockgroep Arid en de flamboyante Pierre de Maere. Van alle andere aangekondigde artiesten stippen we vooral enkele top-DJ's aan die garant staan voor een bruisende sfeer: Alex Germys, Daddy K, DJ Pops en DJ A.R.T.

 

Het is de bekende singer-songwriter Mika die op 17 december de presentatoren in hun kubus opsluit. De Belgische dj-componist Lost Frequencies is er ook bij om Fanny, Ophélie en Walid een hart onder de riem te steken wanneer die het glazen huis intrekken. En om op vrijdag 23 december Viva For Life af te sluiten, komen Alice on the Roof en Matthew Irons met de band Puggy, het trio presentatoren bevrijden.

 

Kortom, een sensationele affiche voor deze 11e editie van Viva for Life!

  

Meer info over het verloop van Viva For Life ? 

 

*****

  

RMB bedankt alle adverteerders die via verschillende sponsoringformules Viva For Life 2023 hebben gesteund: Belfius, Ores, Eggo, Minimax, Aldi, Lapperre, Infrabel et Walibi.