RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

01.08.2024

Tour 2024: kijkerstrouw stijgt

Ronde van Frankrijk 2024: het publiek bevestigt opnieuw zijn passie voor de fiets

Tour 2024: kijkerstrouw stijgt

De kijkcijfers van de Ronde van Frankrijk 2024 weerspiegelen eens te meer de passie van het publiek voor deze ruim honderdjarige wielerwedstrijd. Zowel op televisie als digitaal joeg de 111e editie van de Tour de kijkcijfers flink de hoogte in. Op La Une & Tipik bedraagt de dekking van de 21 etappes 42% bij de doelgroepMannen'. En Auvio laat 1,5 miljoen views noteren voor alle live etappes samen.

 

Van 29/06 tot 21/07/2024 zonden La Une en Tipik op televisie, en Auvio digitaal de volledige Ronde van Frankrijk 2024 uit.  

 

Deze 111e Tour was een zeer bijzondere editie: de wedstrijd startte voor het eerst in Italië (Firenze), een week vroeger dan gewoonlijk, en eindigde voor het eerst buiten Parijs (in Nice).  

 

Ook voor ons land werd het een memorabele editie met vijf ritten gewonnen door Belgische renners (1 rit door Evenepoel, 1 rit door Campenaerts, 3 ritten door Philipsen). En bij de aankomst straalde onze landgenoot Evenepoel als 3e op het eindpodium! 

 

De kerncijfers van de Ronde van Frankrijk 2024 

 

De populariteit van deze iconische wielerwedstrijd, de belangstelling voor de wielersport die volledig aansluit bij de huidige inzet voor meer duurzaamheid, maar ook de prestaties van onze Belgische renners zorgden er, eens te meer, voor dat de adverteerders konden profiteren van de uitzonderlijke kijkcijfers van de Tour.

 


 

Get inspired by our expertise !

THINK AHEAD.