RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

02.08.2024

Miljoenen kijkers voor het EK

Op tv en Auvio brengt Euro 2024 milrassemble des millions de francophones sur la RTBF

Miljoenen kijkers voor het EK

Na een maand van waanzinnige kijkcijfers eindigde het UEFA EK 2024 op 14 juli met de overwinning van Spanje tegen Engeland. Van de 3.289.000 kijkers in het zuiden van het land volgden 7 Franstaligen op de 10 minstens één wedstrijd van het toernooi. Dat de Rode-Duivelswedstrijden het meest bekeken werden, is geen verrassing. Het aantal views op Auvio bereikte een hoogtepunt!

 

Van 14/06 tot 14/07/2024 zonden La Une en Tipik op televisie, en Auvio digitaal alle 51 wedstrijden uit van het EK voetbal mannen of UEFA Euro 2024. Zoals bij elke internationale voetbalcompetitie schoten ook dit keer de kijkcijfers de hoogte in!

  

De kerncijfers van het EK 2024

Ook al is het een vierjaarlijks terugkerend toernooi, het EK voetbal blijft één van de evenementen die zowel op televisie als op internet het grootst aantal kijkers aantrekt. Daarom is het ook een buitengewoon uitstalraam voor adverteerders die maximale zichtbaarheid zoeken.

 

 

Samenvatting in Powerpoint

Voor wie graag de Euro 2024-performances in detail wil bekijken, maakte de MarCom-afdeling van RMB een samenvatting in deze PPT.

 

 

Get inspired by our expertise !

THINK AHEAD.