RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

06.11.2019

Officiële lancering DAB+

Officiële lancering van DAB+ op 4/11 tijdens de week van de digitale

Officiële lancering DAB+

De officiële lancering van DAB+ in de Franse Gemeenschap (Federatie Wallonië-Brussel) vond plaats op 4 november. Ter gelegenheid van dit evenement hebben de presentatoren van de Franstalige openbare en privéradio's samen een videospot gemaakt, om de nieuwe digitale norm te promoten. En RMB pakt uit met een DAB+ aanbod voor de twee nieuwe digitale radio's van de RTBF: Viva+ en Jam.

Het kruim van de Franstalig-Belgische radio's, de RTBF en de privézenders, kam op 04/11 samen om een historische lancering te vieren. De overgang van analoge FM naar digitale DAB+ begon in de Franse Gemeenschap en dat zal ongetwijfeld aangenaam in de oren klinken…

 

DAB+?

DAB+ is een nieuwe technologie om digitale radiosignalen uit te zenden, gebaseerd op de DAB-norm (Digital Audio Broadcasting). Met DAB+ kan men overal in eigen streek naar de radio luisteren (thuis, in de auto of op kantoor). Het is geen FM omdat het uitgezonden radiosignaal digitaal en niet analoog is, noch internetradio (streaming) want de DAB+ flux is gratis, overal beschikbaar, zonder abonnement of verbinding.

 

De voordelen van DAB+ voor de luisteraars

Nu de FM-netwerken verzadigd zijn en onze favoriete radio in de auto begint te kraken, biedt de DAB + ons meer betrouwbaarheid, een betere ontvangst en een beter geluid dan FM. Het radioaanbod in DAB+ is gevarieerder (25 openbare en privézenders nu meteen, waarvan 10 radio's enkel beschikbaar zijn in DAB+).

U hoeft dus geen radiofrequenties meer uit het hoofd te kennen of op de radio te tokkelen. Ook het zoeken via de zendernamen is eenvoudiger geworden.

Dankzij DAB+ kunnen we bovendien 'groener' luisteren, want voor deze technologie zijn minder antennes nodig en ze genereert minder elektromagnetische straling dan FM.

 

Officiële lancering op 4 november

De promotiecampagne voor DAB+ is gelanceerd en tijdens de persconferentie die plaatsvond bij de Conseil Supérieur de l’Audiovisuel (Hoge raad voor de audiovisuele sector van de Franse Gemeenschap van België), waren de radiobazen unaniem enthousiast over dit historische 4 november-evenement.

 

Betere radio

Ook de presentatoren van de Franstalig-Belgische radio's zijn er zeker van: DAB+ zal betere radio brengen! Luister naar hen in deze videospot !

 

RMB-aanbod in DAB+

RMB nodigt u nu al uit om aan te sluiten bij de lancering van DAB+ dankzij de aanbiedingen voor de exclusieve, nieuwe digitale radio's van de RTBF: Viva+ en Jam. Meer info

 

Meer info? Aarzel niet uw gebruikelijke commerciële contactpersoon te bellen of een mail te sturen naar sales@rmb.be