RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

09.12.2020

2e editie van de Soniq Awards

De 2e Soniq Awards, georganiseerd door VIA, worden uitgereikt op 25 februari 2021

2e editie van de Soniq Awards

VIA, de Belgische Vereniging van de Audiovisuele Media, organiseert in februari 2021 de tweede editie van de Soniq Awards. Het doel blijft hetzelfde als vorig jaar: kwalitatieve voorbeelden van eigen bodem in de kijker zetten, om het belang van een sterke branding te onderstrepen en de markt te inspireren. De dossiers moeten ten laatste op 22 januari 2021 ingediend zijn.

Na een eerste editie in februari 2020 organiseert VIA begin 2021 de tweede Soniq Awards. Het doel blijft hetzelfde: goede Belgische voorbeelden detecteren en de markt inspireren met pertinente sprekers en cases.

 

De Soniq Awards 2021 worden uitgereikt in drie categorieën:

 

  • SONIC BRANDING
    Deze award legt de focus op het gebruik van geluid om een merk te definiëren of om de kernwaarden van het merk te communiceren. Er moet geen dossier worden ingediend: de leden van VIA stellen de longlist samen. 

 

  • BEST USE OF RADIO
    In deze categorie komen succescases aan bod, die radio hebben gebruikt als hoeksteen van de communicatiestrategie van een adverteerder. In deze categorie moet wel een dossier worden ingediend, ten laatste op 22 januari. Vijf cases worden genomineerd, waaruit de jury een Gold, Silver en Bronze uitkiest. Uit de inzendingen worden vijf cases genomineerd en de jury kiest daaruit een Gold, Silver en Bronze.

 

  • BEST AUDIO INNOVATION
    Deze categorie wil innovaties bekronen op het vlak van distributie, segmentatie, datagebruik, het gebruik van nieuwe dragers of creatief audiogebruik. Ook hier moet een dossier worden ingediend, ten laatste op 22 januari. Uit de inzendingen worden drie dossiers genomineerd, waaruit één winnaar wordt gekozen.

 

 

Meer info op https://thinkvia.be/fr/soniq/ of https://thinkvia.be/soniq/

 

Op 25 februari 2021 organiseert VIA opnieuw een event in het teken van radio & audio. Tijdens dit event, dat online zal plaatsvinden, worden de Soniq Awards uitgereikt!