RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

12.10.2022

Réveil de Tipik in Médiacité

Het team van 'Le Réveil de Tipik' was op 7 september in de Médiacité shopping in Luik

Réveil de Tipik in Médiacité

Tipik en Médiacité organiseerden op 7 september een ontmoeting tussen de luisteraars en presentatoren van de ochtendshow 'Le Réveil de Tipik'. En daarbij vielen er mooie prijzen te winnen! Het was voor iedereen een leuk treffen en voor sommigen een kans om de 'stemmen' te ''zien die ze elke ochtend op de radio horen!  De actie die georganiseerd werd door het F.L.A.S.H.-team van RMB, werd uitvoerig gepromoot met een crossmediale campagne.

 

Een drie uur durende ontmoeting die veel luisteraars uit het Luikse de kans bood om een gezicht te plakken op verschillende stemmen: die van Marco, Lara, François en Audrey, nieuwkomer bij de ochtendshow die dagelijks, van 6 tot 9 u, bijna 75.000 luisteraars bereikt.

 

Ook voor het team van 'Le Réveil de Tipik' was deze meet & greet een kans om de luisteraars ter plaatse mooie geschenken te laten winnen, dankzij het Médiacité shoppingcenter van Luik en de winkels die aansloten bij de actie. Deelnemers konden aankoop- of kortingsbonnen winnen die geldig waren in hun zaak. De spelers moesten in een soort telefooncabine gedurende een bepaalde tijd zoveel mogelijk cheques vangen die in de lucht werden gegooid.

 

Om de komst van de presentatoren van de ochtendshow van Tipik aan te kondigen, maakte Médiacité Luik gebruik van de digitale en audiokanalen van de 360°-media van de RTBF. Op de eerste plaats de digitale kanalen, met een artikel over de actie op de Tipik-website, de Facebook-pagina van 'Le Réveil de Tipik' en het Instagram-account van het programma. Vervolgens ook op de radio, via een actie van een week met quotes en billboards tijdens 'Le Réveil de Tipik', maar ook trailers verspreid over de dag. Na de radioactivering hoorden 235.000 luisteraars over de actie.

 

Dit ontmoetingsevenement dat F.L.A.S.H., het creatieve team van RMB, samen met Tipik organiseerde voor Médiacité in Luik was een groot succes. Getuige het indrukwekkend aantal luisteraars ter plaatse!