RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

01.09.2023

Ambitieus LN24 & LN RADIO

Dit najaar staan bij LN24 & LN RADIO respectievelijk nieuws en pleasure centraal.

Ambitieus LN24 & LN RADIO

Dit najaar zet LN24 de nodige middelen in om zich nog sterker te positioneren als nieuwszender. Nieuws en informatie voor elk publiek, nu eens met onderwerpen die ons allemaal aangaan, dan weer met primeurs, soms met uitgebreide expertise en soms via de originele aanpak van Pascal Vrebos die het LN24-team onlangs kwam versterken. Bij LN RADIO staan muziek en 'easy listening' nog steeds op de eerste plaats. Naast een steeds gerichtere programmering, komt bij de radio ook het menselijke aspect meer aan bod en verwelkomt de zender een hele ris nieuwe presentatoren die dicht bij de luisteraars staan.

  

Het najaar van LN24

 

Meer dan ooit staat het najaarsrooster van LN24 in het teken van nieuws en informatie. En die krijgt de kijker in verschillende vormen, via de vier belangrijkste uitzendingen:

  

  • 17u00: informatie die iedereen aangaat, met Julien Bal in 'Il faut qu’on parle'. Nieuws 'uit het leven gegrepen' (koopkracht, mobiliteit, veiligheid, onderwijs, consumptie, …) met tussendoor enkele gerichte kronieken en gasten.

  

  • 18u00: al het nieuws, vóór alle anderen, met Nicolas Pipyn in 'Premiers sur l’Info'. Het eerste tv-journaal (JT) van Franstalig België met een volledig nieuwsscan.

  

  • 20u00: het 'netelige' nieuws gebracht door Pascal Vrebos en Saskia Violette met de hulp van hun vaste rubriekgasten. Vanaf 25 september neemt het duo de actualiteit grondig onder de loep, zonder daarbij een stevige discussie uit de weg te gaan.

  

  • 21u00: Jim Nejman brengt nieuws dat een stap verder gaat, in 'Les Visiteurs du Soir'. Informatie in perspectief, met telkens een analyse van experts en een gast.

    

   

Verschillende programma's blijven behouden, zoals 'Freeride', een maandelijkse uitzending over extreme sporten met adembenemende beelden. Of 'Couloirs de la Chambre' waarin Adrien de Marneffe, politiek journalist bij La Libre Belgique, de Belgische politieke actualiteit samen met zijn gasten analyseert.

  

LN24 blijft ook de zender die zich - via maatschappelijke documentaires - verdiept in alles wat ons bezighoudt: consumptie, reizen, juridische zaken... 

  

LN24 is ook de zender die positief staat tegenover de bedrijfswereld, en deze in de kijker zet via specifieke programma's over ondernemen en de economische en financiële wereld. 

  

Enkele weken na de start van het nieuwe seizoen verschijnen er ook nieuwe programma's op de 24/7-nieuwszender, meer bepaald rond 100% Belgische muziek en artiesten.

  

Alles draait om nieuws en informatie.

  

Het najaar van LN RADIO

 

Sinds DH Radio een jaar geleden LN RADIO werd, werkt de zender nog altijd verder aan zijn ontwikkeling en herinrichting:

 

  • Het team van la matinale of de ochtendshow (LN MATIN), rond Philippe Deraymaeker, werd uitgebreid met andere stemmen/gezichten die in de loop van de komende weken te horen en te zien zullen zijn.

 

  • Nieuwkomer aan het eind van de dag is Alain, om de luisteraars van LN RADIO na het werk nog beter gezelschap te houden.

 

  • LN RADIO blijft zich ook inzetten om via muzikaal talent van bij ons in de kijker te zetten. De zender doet dit dagelijks van 19u tot 20u in 'L'heure belge', maar ook eens per maand via een live-uitzending in coproductie met LN24 en Moustique.

 

  • Nieuw is ook de uitbreiding van het nieuws op LN RADIO met extra news flashes 's avonds en een journaal van 5 minuten om 22u00 met een overzicht van de dag.

 

  • En nieuw in het weekend ten slotte, is de warme stem van een nieuwe radiopresentatrice die de luisteraars voortaan om 7 u 's ochtends live zachtjes zal wekken. Ook op zaterdag- en zondagmiddag krijgen de LN RADIO-luisteraars voortaan nieuwe stemmen te horen.

 

Meer aanwezig, met meer mensen en meer muziekplezier.