RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

20.09.2023

Nieuw op de RTBF-sportagenda

Voetbal en turnen: de RTBF zet vrouwensport opnieuw in de kijker!

Nieuw op de RTBF-sportagenda

Steeds meer zichtbaarheid geven aan vrouwensport… Een doel dat de RTBF al ruim twee jaar nastreeft en dat ook vandaag nog de uitzendingskeuze van onze mediapartner mee bepaalt. Binnenkort zendt de RTBF de wedstrijden uit van de Red Flames in de UEFA Women's Nations League, en ook het WK Turnen, waaraan heel wat vrouwelijke gymnasten deelnemen. Voor beide evenementen is ons sponsoringaanbod nu al beschikbaar.

  

Red Flames – Nations League

   

Van september tot december 2023 zendt de RTBF de voetbalwedstrijden uit die de Red Flames (ons nationale vrouwenelftal) spelen in de allereerste UEFA Women's Nations League. U kunt de wedstrijden volgen op Tipik en Auvio.

  

In deze eerste editie van de UEFA Women's Nations League nemen 51 nationale ploegen deel, onderverdeeld in drie divisies en 13 groepen. Deze internationale, tweejaarlijkse vrouwenvoetbalcompetitie wordt gespeeld door de nationale teams van de UEFA-lidverenigingen. België maakt - samen met Engeland, Nederland en Schotland - deel uit van groep A1.  

In de groepsfase wordt bepaald welke vier ploegen zich zullen kwalificeren voor de finaleronde (die meetelt voor de kwalificatie voor de Olympische Zomerspelen 2024), en welke teams degraderen of promoveren voor de kwalificatiefase van het EK of UEFA Women's Euro 2025.

 

Wedstrijdschema:

 

  • 22/09: Belgium / Netherlands - at 8.30 pm on Tipik and Auvio
  • 26/09: Scotland / Belgium - at 8.45 pm on Tipik and Auvio
  • 27/10: England / Belgium - at 8.45 pm on Tipik and Auvio
  • 31/10: Belgium /England - at 8.30 pm on Tipik and Auvio
  • 01/1: Belgium / Scotland - at (tbc) on Tipik and Auvio
  • 05/12: Netherlands / Belgium - at (tbc) on Tipik and Auvio

  

Voor de adverteerders die graag het zeer betrokken publiek wil bereiken dat het vrouwenvoetbal en de Red Flames toejuicht, stelde RMB een TV & Digital-sponsoringaanbod samen.

 

WK Turnen

  

In oktober zendt de RTBF gedurende bijna een week de 52e editie van het WK Turnen uit. Dit wereldkampioenschap turnen, ook wel artistieke gymnastiek genoemd, vindt plaats van 30 september tot 8 oktober 2023 in het Antwerpse Sportpaleis. Dit is de derde keer dat het WK Turnen te gast is in Antwerpen, tot groot plezier van de Belgische turnfans.

 

Tijdens dit sportevenement nemen ongeveer 500 gymnasten uit ruim 80 landen het tegen elkaar op om niet enkel de wereldtitel, maar ook de laatste tickets voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs in de wacht te slepen.  

  

Uitzendschema:

 

  • Dinsdag 03/10 op Auvio
  • Woensdag 04/10 op Auvio
  • Donderdag 05/10 op Auvio
  • Vrijdag 06/10 op Auvio
  • Zaterdag 07/10 op Tipik & Auvio
  • Zondag 08/10 op Tipik & Auvio

  

Adverteerders die graag de sportfans willen bereiken, kunnen hun merk associëren met het evenement dankzij het TV & Digital-sponsoringaanbod van RMB.