RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

29.06.2017

RTBF op z'n zonnigst!

Zomerprogramma 2017 in het teken van ontspanning en ontdekking

RTBF op z'n zonnigst!

In de zomer 2017-programmering van La Une en La Deux staan ontspanning en ontdekking centraal. Beide zenders voldoen aan alle verwachtingen qua entertainment, documentaires en fictie, en bundelen hun krachten om de kijker het allerbeste van de sport te bieden.

Wegdromen met La Une…

Deze zomer verschijnt Fort Boyard exclusief op La Une. Olivier Minne verwelkomt een indrukwekkende cast van bekende figuren, waaronder twee Belgen: Sandrine Corman en Jade Lagardère. Vrijdagavond in primetime.

Wat 'magazines' betreft, presenteert Anne-Laure Macq een nieuw consumentenprogramma: Les dossiers d’été, om 20u20 op woensdag. Mon plat préféré staat weer op het menu met een delicieus 2e seizoen, op zaterdag om 17u55. Ook Philippe Lambillon, met onafscheidelijke hoed, is dan terug te zien om 20u20 in Les carnets du bourlingueur.

In de fictieafdeling zendt La Une vanaf 1 juli zes nog niet vertoonde afleveringen uit van de serie Les petits meurtres d’Agatha Christie, op zaterdag om 21u. Filmliefhebbers worden ook onthaald op een hele ris toppers zoals Une merveilleuse histoire du temps (The Theory of Everything), Un Homme Idéal (A Perfect Man) of Mandela : Un long chemin vers la liberté (Mandela: Long Walk to Freedom)…

Qua documentaires laat de zender ons La France des mystères ontdekken, telkens op maandagavond. Vanaf 2 juli onthult Tanguy Dumortier de juweeltjes van Le Jardin extraordinaire, op zondag om 20u20, gevolgd door een BBC-productie: La vie secrète des animaux du village en de reeks Prédateurs in de weken daarna.

Ontspannen met La Deux…

La Deux pakt uit met een lading nieuwe series: Frequency op maandag, Taken op woensdag en Stan Lee’s Lucky Man op vrijdag. Een nieuw seizoen van Flash (2), Vampire Diaries (6), Arrow (5) en True Detective (2) staat ook op het programma.

Voor de liefhebbers van humor is het lachen geblazen met een reeks comedy shows in L’Humour à la plage op donderdag om 20u20: Alex Vizorek, Virginie Hocq, Franc Dubosc, @ en vele andere…

Getuigen van ongevallen, medische fouten en andere rampen doen hun schokkend verhaal in de documentairereeks Victimes, leur vie a basculé… Elke zondag om 20u.

…En sportemoties beleven op beide zenders!

Wat wielrennen, en meer bepaald de Tour de France betreft die van 1 tot 23 juli gereden wordt, lossen La Une en La Deux elkaar overdag af voor de live uitzendingen. 's Avonds geeft La Une een overzicht van de voorbije etappe in Le Tour au Quotidien.

La Une verwent de liefhebbers van auto- en motorsport van 25 tot 27 augustus met de Grand Prix F1 van België. La Deux trekt alle registers open met de 24 Uren van Spa op 29 en 30 juli, het WRC World Rally Championship op 2 en 7 juli en 20 augustus, en de Moto GP op 2 juli en 13 en 27 augustus.

En er is nog meer!... La Deux trakteert voetbalfans op de FIFA Confederations Cup, atletiekliefhebbers op de Meeting international de Liège en het WK in Londen, en het hockeypubliek op de Hockey World League

 

 

Ontdek het volledige zomer 2017-programmarooster in het persdossier.