RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

14.03.2018

World Cup-reclameblokken

De planning van de tv-reclameblokken rond het WK 2018 is open!

World Cup-reclameblokken

Sinds 13 maart behandelt RMB de aanvragen van adverteerders die ruimte willen reserveren in de reclameblokken uitgezonden rond het WK Voetbal 2018. Tot 16 april geeft de regie voorrang aan '1+1'-aankopen. Even toelichten.

64 wedstrijden, 384 reclameblokken en 3.186 GRP voor de doelgroep 18-54 jaar. Zo zou je kort het programma kunnen samenvatten van het komende WK Voetbal dat van 14 juni tot 15 juli 2018 live wordt uitgezonden op La Une en La Deux.

Sinds dinsdag 13 maart is RMB er klaar voor om aanvragen te behandelen van adverteerders die willen verschijnen in de tv-reclameblokken rond deze buitengewone sportcompetitie.

In een eerste fase, tot en met 16 april, is de ruimte in de reclameblokken rond de World Cup voorbehouden voor '1+1'-aankopen. Dit betekent dat naast het bedrag geïnvesteerd in de wedstrijden van onze Rode Duivels een bedrag dat minstens even hoog is, moet besteed worden aan de reclameblokken rond andere wedstrijden van het toernooi (m.a.w.: aankoop van dezelfde waarde in de reclameblokken 'Rode Duivels' én in andere WK-reclameblokken).

Extra toelichting:

  • De FIFA/KBVB-adverteerders moeten een '1+1'-aankoop doen om van hun voorrang te kunnen genieten.
  • De 1/8e finales worden verkocht 'met' de Rode Duivels. Indien ons nationaal elftal deze fase in het toernooi niet haalt, zal RMB het budget herplaatsen.
  • De '1+1'-aanbieding geldt voor dezelfde campagne en hetzelfde product.
  • De aankoop van een package ('Take the Bet' of 'Kick off') geldt niet voor de '1+1'-berekening.

 

RMB biedt de mogelijkheid tot een '1+1'-aankoop gedurende 30 dagen, hetzij tot maandag 16/04. Voor geïnteresseerde klanten is dit een manier om met voorrang reclameruimte te kiezen tijdens het WK 2018.

Vanaf 17 april, en voor zover de resterende beschikbaarheid het toelaat, is de planning weer open voor 'spot-per-spot'-aankopen zonder '1+1'-verplichting.  

Geïnteresseerd? Neem dan snel contact op met uw vaste contactpersoon in onze afdeling 'Trading & Revenue' die u alle praktische informatie zal geven. Deze WK-reclameruimte is felbegeerd. Speel dus kort op de bal!

 

Weet u niet precies wie u moet bellen? Neem dan contact op met Aouatif Moukrim: a.moukrim@rmb.be , tel. 02 / 730.45.26.