RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

16.01.2019

The Voice is terug!

Koploper, hoger bereik, nieuwe coaches: een veelbelovend 8e seizoen!

The Voice is terug!

The Voice Belgique zet het 8e seizoen sterk in: 883.450 kijkers (1) voor de twee eerste blind auditions en grotere marktaandelen dan in 2018. Bij de doelgroep VVA 18-54 jaar lokt de uitzending bijna een derde van het tv-kijkend publiek.

Nieuwe coaches, nieuwe regels, nieuwe look: een geslaagde mix. De eerste blind auditions van deze 2019-editie zijn veelbelovend. Op de twee eerste dinsdagen neemt La Une de leiding bij de belangrijkste commerciële doelgroepen én ziet de zender zijn marktaandelen flink stijgen.

De uitzending behaalt een marktaandeel van gemiddeld 29% bij de VVA 18-54 jaar en de VVA +kids. Deze scores tonen een groei van respectievelijk +19% en +37% vs de twee eerste uitzendingen van seizoen 7. We noteren ook, met een 2019-gemiddelde van 31%, een zeer mooie evolutie van het bereikaandeel met +22% bij jongeren 12-34 jaar. (2)

Ook belangrijk om te vermelden is dat tussen dinsdag 8 januari en dinsdag 15 januari de performances stijgen: +16% marktaandeel voor de VVA 18-54 en +43% voor de VVA +kids. (3)

Het dynamisme van de coaches, van Maureen en de kandidaten gaven de primetime-kijkcijfers van La Une een boost: tot +204% bij de VVA +kids vergeleken met een gemiddelde dinsdagavond. Dit familieprogramma valt in de smaak bij het hele gezin, ook bij de jongsten!

 

 

De twee 'VO'-reclameblokken zijn geen uitzondering op de regel: met een gemiddelde van 9 GRP voor de twee eerste uitzendingen, stijgen de performances lichtjes vs de twee eerste uitzendingen van 2018. De groei tussen de twee eerste dinsdagen van 2019 is ook merkbaar. (4)

Daarbij komt dat gemiddeld 5.613 bezoekers de live video van The Voice Belgique 50 minuten lang op Auvio hebben gevolgd. We geven nog mee dat de replay van de eerste blind auditions 10.891 bezoekers telde. (5)

Seizoen 8 laat dus van zich horen, zoveel is zeker! Laat ons de vier volgende blind auditions niet missen om, samen, de volgende Belgische ster te ontdekken.

 

Thiiiiiiiiis is the Voiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiice !

 

1 - CIM Audimetrie / South ; Cum. Coverage 10’cons. (Live+vosdal); 4+
2 - CIM Audimetrie / South ; TTvsh% (Live only)
3 - CIM Audimetrie / South ; TTVsh% (Live only)
4 - CIM Audimetrie / South ; Rating% (Live+vosdal) – breaks = average VOA-VOB-VOC
5 - Source CIM Internet PRISM, Visiteurs Uniques & Temps moyen de Vision, Trafic Belge & International, PC-Mobiles-Tablettes