RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

23.07.2019

Voorstelling van LN24

Zes weken voor zijn lancering onthult LN24 de cast en infrastructuren

Voorstelling van LN24

Zes weken voor de aftrap, op 2 september, stelt LN24 zijn teams en studio's voor. Journalisten van de nieuwe generatie, begeleid door 'tenoren', leiden de programmering in goede banen. Wat de infrastructuur betreft, krijgt modern, licht en geautomatiseerd materiaal de voorkeur.  

Nu de grote lancering van LN24 voor de deur staat, wordt alles duidelijk: de studio's, de programmering en de belangrijkste presentatoren van de zender. De scoops volgen elkaar op, de nieuwe gezichten verschijnen in beeld en de visuele identiteit wordt duidelijk. Boris Portnoy, Martin Buxant en Joan Condijts weten perfect hoe ze ons kunnen doen watertanden.

Sinds maart plaatst LN24 zijn live interviews en videosnacks op de belangrijkste sociale media: Facebook, Twitter en Instagram. Het is Martin Buxant die enkele maanden de leidersrol op zich nam. Maar sinds een aantal dagen verschijnen andere journalisten voor de camera om de dagelijkse kijkers welkom te heten. We maakten reeds kennis met Romuald La Morté, Anne-Sophie Depauw, Maxime Binet, Michaël Denutte, Pierre Fagnart en Catarina Letor.

Naast deze vrij 'jonge' cast kan LN24 ook rekenen op enkele tenoren, belangrijke nieuwsiconen en gerenommeerde journalisten. Zo werken onder meer PPDA, Christine Ockrent, Roselyne Bachelot, Yves Thréard, Franz-Olivier Giesbert,… mee aan het ochtendprogramma van 06 tot 10u.

De buzz van het ogenblik is dat ook Laurette Onkelinx en Louis Michel deel uitmaken van het LN24 team. De twee ex-vicepremiers zijn te gast bij Martin Buxant in een innovatieve talkshow en bespreken het belangrijkste nieuws van de week. Het programma 'Chez Laurette et Louis' wordt uitgezonden vanaf 06 september.

Als kers op de taart kreeg LN24 in het nieuwe plan dat de CSA op 17 juli publiceerde, een analoge (FM) en digitale (DAB+) radiofrequentie toegewezen. De lancering van LN24-radio zal wel pas in een tweede fase plaatsvinden, na 2 september. Hiervoor worden een onafhankelijke redactie en professionele journalisten ingeschakeld. Het team is al bezig met de voorbereiding van deze nieuwe activiteit.

Maar hoe ziet LN24 eruit? Wat is de visuele identiteit? Hoe oogt het decor? De studio en de set?

Catarina Letor en Nicolas Portnoy, Head of Production & Digital Strategy, nodigen ons uit voor een bezoek aan de studio's en de redactie.

 

 

Denk eraan, 2 september nadert met rasse schreden!