RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

05.09.2017

Emoties op La Une

Proximiteit, emotie en Belgische series…

Emoties op La Une

Proximiteit, emotie en Belgische series… Met deze trefwoorden zou je het nieuwe seizoen van La Une kunnen omschrijven. Naast de vaste waarden 'informatie' en 'sport', pakt La Une ook uit met heel wat aantrekkelijke nieuwigheden.

 

Drie sterke 'entertainment'-programma's

Het succesprogramma 'The Voice Belgique' komt terug voor een 7e seizoen. In het coaching panel zetelen naast BJ Scott, de populaire hoeksteen van de uitzending, liefst drie nieuwkomers: Vitaa, Slimane en Matthew Irons (Puggy). Nieuw is ook 'Mon chien ce héros', een uniek programma over vier achtergelaten honden die, na een intensieve voorbereiding met hun trainers, een thuis vinden bij vier personen met een handicap. Tederheid en gevoeligheid zetten de toon in deze ontmoeting tussen mens en dier. En tot slot is er nog 'La famille à remonter le temps', gepresenteerd door de spitante Sara De Paduwa. In deze uitzending nemen drie gezinnen een duik in de jaren '70, '80 en '90. Voor de opnames brengen ouders en kinderen drie dagen door in een speciaal ingericht huis, waar ze leven op een wijze die typisch is voor de specifieke decennia.

 

Een boordevolle fictiecatalogus

Voor de VIP-vertoningen van maandagavond staan volgende films op de affiche: 'Spectre' (James Bond), 'Fifty Shades of Grey', 'Le Tout Nouveau Testament', 'Jurassic World' en 'Mission impossible 5'. La Une zal de liefhebbers van Belgische tv-series verwennen met 'Unité 42' en 'e-Legal'. Deze twee nieuwe producties, die tot stand kwamen met de steun van het 'Fonds FWB-RTBF', pakken cybercriminaliteit aan, de ene vanuit politieperspectief, de andere in een juridische context. 'Champion' is een dramedy over wereldvoetbalster Soulimane Ben Arafa. In 2018 zijn 'La Trêve' en 'Ennemic public', de series die groot succes kenden bij hun lancering, aan seizoen twee toe. Ook de Franse series zijn weer van de partij. Eerst en vooral de coproducties 'Le tueur du lac', 'Souviens-toi', 'La vengeance aux yeux clairs', 'Cassandre', enz. En verder de Franse reeksen: 'Profilage S8', 'La Mante', 'Lebowitz vs Lebowitz S 2', 'SAM S2', 'Une famille formidable', enz.

 

Enkele verjaardagen…

Het nieuwe seizoen is een prima gelegenheid om enkele verjaardagen te vieren, zoals 20 jaar 'Jardins et Loisirs', 50 jaar 'Week-end sportif' en 60 jaar 'Cap 48'.

 

Rode Duivels op weg naar het WK

De WK-kwalificatiematchen, vriendschappelijke matchen en wedstrijden in het finale WK-toernooi in Rusland volgende zomer, worden dé sportmomenten van het 2017-2018 seizoen.

 

La Une geeft duiding

Informatie, debatten, magazines en goed gemaakte documentaires blijven de essentie van het La Une-programmarooster. We geven nog mee dat het magazine 'A votre avis' verhuist van zondagochtend naar woensdag 22u00, een tijdstip waarop de live-uitzending van Sacha Daout een groter kijkerspotentieel heeft. Het politieke programma 'Jeudi en prime', wekelijks uitgezonden aan het einde van het journaal (JT), wordt eens per maand met 45 minuten verlengd.

 

Meer details over het nieuwe La Une-seizoen, vindt u in het persdossier