RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

30.03.2020

Andere nieuwe programma's!

De coronacrisis geeft de programmering van merken in regie een extra boost

Andere nieuwe programma's!

Op 23 maart presenteerde RMB aan de mediabureaus en adverteerders een eerste samenvatting van de nieuwe programma's die de merken in regie introduceerden als antwoord op de coronacrisis. Vandaag verschijnen nog andere initiatieven op tv, radio of internet. Dit is onze selectie van de week…

Dit zijn de nieuwste programma's die onze mediapartners hebben ingevoerd of zullen invoeren zodat het publiek tijdens de gezondheidscrisis op de hoogte kan blijven. De lockdown is bovendien ook een gelegenheid om van wat ontspanning en entertainment te genieten, door verschillende contentgenres te (her)ontdekken… Er is voor elk wat wils!

 

Nieuws…

 

  • Op 02/04 om 22u35 brengt La Une een boeiende documentaire in 'DOC SHOT': 'Contagion !' dompelt de kijker onder in een revolutionaire ervaring waarbij de burgers van een land een mobiele app gebruiken om hun verplaatsingen gedurende 24 uur te volgen, en zo de verspreiding van een hoogbesmettelijke ziekte te simuleren.

 

  • 'Le Mag LN24 - Questions santé' is een nieuw wekelijks magazine met medisch en welzijnsnieuws, dat elke zondag om 17u10 wordt uitgezonden op LN24.

 

Entertainment…

 

  • In de namiddag verschijnt op La Une voortaan 'Une famille formidable' tijdens de week en een nieuwe uitzending van de serie 'New Amsterdam' op zondag. Maar ook 'Demain nous appartient': herhaling van seizoen 1, elke weekdag om 18u00.

 

  • Op woensdag om 17u00 wordt vanaf 1 april op La Une opnieuw 'Un gars, Un chef' uitgezonden, het populaire kookprogramma met Adrien Devyver en Gérald Watelet! Een herhaling van de beste afleveringen in deze sombere tijden, gepresenteerd door onze twee vertrouwde gastheren.

 

  • Sinds maandag 23/03 is op La Une elke weekdag, na 'On n’est pas des Pigeons', een video van 6 minuten te zien: 'Les Belges : toujours la frite !'. Hierin wordt aangetoond dat België geen land is als een ander. En dat we, zelfs in buitengewone omstandigheden zoals nu, er altijd in slagen creatief uit de hoek te komen.

 

  • Fictie op La Une:

    • Séance VIP: twee films elke maandagavond! Op het programma: 'Confident royal' (Victoria & Abdul), 'Le collier rouge', 'Les Tuche' 2 & 3, 'Mon Ket', …

    • 'Section de recherches': het nieuwe seizoen ging van start op zaterdag 28 maart, telkens met een nog niet verschenen aflevering, gevolgd door de herhaling van twee afleveringen van seizoen 12.

    • 'Candice Renoir': het nieuwe seizoen begint op donderdag 9 april, met telkens een nog niet verschenen aflevering, gevolgd door de heruitzending van een aflevering van seizoen 7.

 

  • Le Jardin extraordinaire, dat gewoonlijk niet uitgezonden wordt tijdens de paasvakantie, verschijnt nu in 'lockdown'-versie: Tanguy Dumortier gaat de uitdaging aan om een 'allemaal samen'-magazine te realiseren! De kijkers worden uitgenodigd om natuurvideo's te sturen van de plaats waar ze nu 'thuis' moeten blijven. Het resultaat is te zien in twee speciale uitzendingen op 5 en 12 april op La Une.

 

  • Het wielerseizoen ligt stil maar niet getreurd… RTBF sport zendt de klassiekers 'Ronde van Vlaanderen 2017' en 'Paris-Roubaix 2012' opnieuw uit, respectievelijk op 05/04 en 12/04. Dit ter vervanging van de geplande rechtstreekse uitzendingen, met live commentaar van Rodrigo Beenkens, Philippe Gilbert en Tom Boonen. Als deze formule in de smaak valt, programmeert de RTBF ook 'Luik Bastenaken Luik' op 26/04 en nog meer grote klassiekers, net als de GP F1 en andere belangrijke sportevenementen.

 

  • Le dimanche 05/04, La Une nous donne rendez-vous avec le Tour des Flandres ! Un moment fort de l’histoire du sport belge à revivre aujourd’hui avec les commentaires inédits de Philippe Gilbert.

 

  • Fictie op La Deux:

    • Na 'The Big Bang Theory' brengt La Deux nog meer comedy en korte formats met een nieuwe cultserie: 'How I met your mother'! Elke weekdag, vanaf woensdag 15 april om 20u05.

    • Dagelijks om 15u30 een selectie topfilms met 'Ce que pensent les hommes' (He's Just Not That into You), 'Braquage à l'ancienne' (Going in Style), 'Allo maman, ici bébé' (Look Who's Talking) of 'Les Minions' (The Minions).

 

  • Cinefielen krijgen op La Trois, elke donderdag, in primetime, enkele nog niet uitgezonden pareltjes te zien van Bouli Lanners, Joachim Lafosse, de gebroeders Dardenne of Renier. In totaal wordt het aanbod van La Trois en Auvio aangevuld met 17 Belgische films.

 

  • Steeds meer content op Auvio:

    • Om in deze lockdowperiode een evenwicht te vinden tussen leertijd en ontspanning, creëert de RTBF - in samenwerking met de Waalse Gemeenschap, ARTE en RTS - een nieuwe setting met aangepaste en gevarieerde content voor kinderen van 4 tot 12 jaar. En om zich te ontspannen vinden de kinderen in deze setting ook 400 tekenfilmafleveringen.

    • Sinds 26 maart worden de 27 voorstellingen van de reeks 'Arts de la scène' aangevuld met de drie memorabele voorstellingen van RTBF-presentatoren en -journalisten ('Le mariage de Mademoiselle Beulemans', 'Bossemans et Coppenolle' en 'Le malade imaginaire').

    • Het onvergetelijke, ontroerende en schokkende magazine 'Strip-Tease' is opnieuw te bekijken in 180 afleveringen. Nu al een succes op Auvio!

 

  • Van 30 maart tot 3 april laat Pure zijn luisteraars sportmateriaal winnen... Een week in het teken van 'in vorm zijn' en middelen om 'stoom af te blazen', ook al moeten we thuisblijven! Op Instagram worden de luisteraars uitgenodigd om hun sportmomenten thuis te delen via foto's, video's, stories… onder de tag @PureRTBF. 

 

  • Tijdens de lockdownperiode nodigt Pure elke vrijdag en zaterdag de luisteraars ook uit voor een live@home, een rustig gesprek met een artiest - thuis maar op afstand - via een scherm op Instagram.

 

  • Classic 21 zendt exclusieve live optredens uit, speciaal voor de luisteraars die thuis moeten blijven en niet naar een concert kunnen gaan. Op het programma op 2 april om 13u00: Typh Barrow.

 

  • In deze lockdownperiode stelt Musiq3 alles in het werk om een sterke band te onderhouden met zijn luisteraars én alle artiesten die ook thuis moeten blijven. De zender presenteert daarom een MUSIQ3 LIVE platform in primeur op de Facebookpagina van Musiq3 en daarna beschikbaar op zijn website en de Auvioplayer. Op dit platform zijn video's te zien van de optredens van artiesten, gefilmd bij hun thuis en met een korte boodschap over de huidige, uitzonderlijke omstandigheden.

 

 

Lees over hetzelfde onderwerp ook ons artikel van 23/03