RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

20.09.2017

Start van ABXPLORE

Entertainment en exclusieve docu-reality op de nieuwe zender van GROUPE AB

Start van ABXPLORE

Op 13 september lanceerde GROUPE AB de nieuwe Belgische zender ABXPLORE. Deze nieuwkomer, die focust op avontuur en entertainment, richt zich tot liefhebbers van adrenaline en intense emoties…

 

ABXPLORE onderscheidt zich met een uniek aanbod in het Franstalig Belgische medialandschap: de zender positioneert zich als 100% factual entertainment met innovatieve documentaires, geworteld in de realiteit, maar altijd scherp en uptempo. ABXPLORE laat een nieuwe wind waaien in het documentaire-genre, volledig in het teken van entertainment.

De zender richt zich tot een breed publiek waartoe met name de doelgroep VVA 18-54 jaar behoort. Met 'mannen 18-44 jaar' als kerndoelgroep op piekmomenten van het programmarooster, heeft ABXPLORE duidelijk een mannelijker profiel dan AB3.

De toenemende bereikcijfers van AB3 zijn vooral het resultaat van een uitgekiend programmarooster met voor de kijkers duidelijk herkenbare uitzendingen. ABXPLORE volgt dezelfde koers en biedt tijdens de week 7 sterke, unieke en duidelijke thema's:

ABXPLORE

Concreet brengt ABXPLORE exclusieve content zoals:

  • Top Gear (maandag om 20u00). Het legendarische programma van de BBC met zijn te gekke uitdagingen: beklimming van een met een 4X4, race challenge met een hovercraft in St-Peterburg, snelheidsrecord in een Maserati of road trip naar Tsjernobyl.
  • Révoltes Barbares (Barbarians Rising) (vrijdag om 20u00). In dit docudrama worden special effects gecombineerd met adembenemende reconstructies. De kijker herbeleeft in 8 afleveringen de boeiende geschiedenis van het Romeinse Rijk dat de aanvallen moet trotseren van de allergrootste Barbaarse rebellenleiders: Hannibal, Attila, enz.
  • Man Vs Wild (Ultimate Survival) (zaterdag & zondag om 18u25). Bear Grylls moeten we vast niet meer voorstellen. Deze voormalige militair van de Britse Special Air Service, leert de kijker hoe hij het alleen moet opnemen tegen de natuur en kan overleven in een vijandige omgeving. Bear zoekt de meest afgelegen gebieden op en neemt zijn publiek op sleeptouw door de jungle in Borneo, het land van de Maori of de woestijn van Baja California.
  • Terre: population zéro (Life after people) (zaterdag 20u00). Wat zou er gebeuren indien de mens plots verdwijnt? Deze documentaireserie toont hoe onze verlaten steden ten prooi vallen aan de natuur die de overhand krijgt op onze menselijke beschaving.
  • Raw (zaterdag om 21u35) & Smackdown (zondag om 20u45). De grootste worstelshows ter wereld verhuizen van AB3 naar ABXPLORE. Fans kunnen in de twee wekelijkse uitzendingen niet enkel de spectaculaire wedstrijden maar ook de pay-per-views live volgen vanuit de Verenigde Staten.

 

Vernieuwing, exclusiviteit en avontuur staan dus hoog in het vaandel van het eerste ABXPLORE-seizoen.

 

Ontdek de volledige ABXPLORE-programmering in de voorstellingsvideo en het persdossier