RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

27.08.2020

LN24, nieuws staat centraal

Het najaar van LN24: 50% nieuwe of vernieuwde programma's

LN24, nieuws staat centraal

LN24, de 1e nieuwszender in België, viert op 2 september zijn eerste verjaardag. Het afgelopen jaar zijn de kijkcijfers en de digitale performance exponentieel toegenomen. Voor het nieuwe seizoen blijft LN24 trouw aan zijn strategische hoofdlijnen en vernieuwt de zender de helft van zijn programmarooster.

LN24 lanceert in de bioscoop en digitaal een gloednieuwe promocampagne met de slogan 'LN24 : l’information au cœur de notre existence'  ('LN24: nieuws, de kern van ons bestaan').

 

Nieuws is immers het DNA van het merk dat een jaar geleden van start ging. Nieuws is ook een essentiële materie waarmee we ons dagelijks voeden. De coronacrisis heeft duidelijk gemaakt hoe kostbaar nieuws van goede kwaliteit wel is.

 

Deze kwaliteit van het nieuws verklaart, net als de nooit geziene actualiteit over de verspreiding van het coronavirus, de uitstekende bereikcijfers van LN24 in het afgelopen jaar.

 

 

 

Ook in het nieuwe seizoen blijft LN24 zijn drie strategische hoofdlijnen verder ontwikkelen:

 

  • de Franstaligen vanaf 's ochtends vroeg het jongste nieuws LN24 zendt het eerste tv-journaal in het Zuiden uit om 06u30!

 

  • duiding geven over het nieuws aan het eind van de werkdag. 'Le Journal de la nuit' om 23u00 is het laatste journaal in het Franstalige landsgedeelte!

 

  • belangrijke gebeurtenissen op de voet volgen, de programmering aanpassen en ad hoc programma's brengen wanneer de actualiteit daarom vraagt.

 

De sterke punten van de LN24-programmering blijven behouden: 16 journaals per dag, speciale edities en tal van duidingsmagazines.

 

Een greep uit het aanbod van de magazines: '50 minutes avec…', 'Le Mag Inter', 'Les acteurs de l’éco', 'Success Stories', 'Chez Laurette et Louis' en 'Club Europe' gepresenteerd door Martin Buxant vanuit het Europees Parlement.

 

Het programmarooster wordt uitgebreid met nog meer nieuws, nieuwe gezichten en toegankelijkheid. Noteer vooral:

 

  • 'La Matinale' - elke ochtend 06u30-09u00

 

Catarina Letor presenteert een vernieuwde ochtendshow. Catarina en haar chroniqueurs brengen het eerste nieuws van de dag. Een kijk op het zuiden en het noorden van het land, maar ook op de cultuur, economie, sport, en - niet te vergeten - het politieke interview van Marin Buxant. Om de dag nog beter in te zetten, geeft de humoristische kroniek van 8u00 ene pittige toets aan de uitzending.

 

  • 'Les Visiteurs du soir' - van maandag tot donderdag om 21u10

 

Nieuw programma ! Twee 'polemisten' en een belangrijke gast, de grote dossiers van de dag onder de loep. 'Les Visiteurs du soir' is een debatprogramma waarbij ideeën worden gekruist en gasten niet enkel worden geïnterviewd maar ook onderling discussiëren. Kortom, een uitzending van 110 minuten waarin vrije geesten zich onbeschroomd en zonder taboe kunnen uitspreken.

 

  • 'Cause toujour's - maandag en vrijdag om 14u10

 

In een gloednieuwe talkshow belicht Brigitte Weberman - ter inspiratie - de laatste trends in lifestyle, cultuur, maatschappij, ondernemerschap, enz. Ook boeken en 'food' (restaurants, recepten, enz.) vormen een rode draad in haar programma.

 

  • 'Objectif maison blanche' - elke maandag

 

Gedurende 50 minuten geven Stéphane Rosenblatt en internationale experten duiding over het laatste nieuws en de analyses van de presidentiële verkiezingen in de Verenigde Staten.

 

  • 'Le Grand doc' - elk weekend

 

LN24 zendt een nieuwe documentaire uit over de actualiteit meer inzicht geeft in de maatschappelijke fenomenen. Stéphane Rosenblatt presenteert de uitzending en er volgt een nabespreking met gasten. Op de agenda: duiding van politieke en maatschappelijke onderwerpen, wereldgebeurtenissen en figuren die het nieuws halen.

 

  • Sportprogramma's

 

In het wekelijkse zondagavondmagazine 'Super Sunday' staat voetbal nog altijd centraal. Daarnaast laat LN24 nog drie nieuwe disciplines aan bod komen: hockey, golf en tennis.

 

 

Lees ook het persbericht van LN24

 

Geïnteresseerd in een campagne of reclameactie op LN24? Bel gerust uw gebruikelijke contactpersoon of mail naar sales@rmb.be