RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

17.09.2020

De pre-time van Tipik op TV

Tipik brengt dagelijks om 20u00 een ander 26'-format op televisie

De pre-time van Tipik op TV

Tipik, het nieuwe RTBF-medium voor jongvolwassenen, presenteert op televisie dagelijks om 20u00 telkens een ander format van 26 minuten. De sterke, actuele thema's worden met veel scherpzinnigheid behandeld. Focus op vier programma's in pre-time, met sponsoringmogelijkheden…

 

Riding Zone - maandag - 20u00

 

Sportmagazine over extreme sporten, gepresenteerd door Tiga. Elke maandag: 26 minuten spanning en spectaculaire beelden.

 

Riding Zone, sinds 2007 hét programma over extreme en boardsporten, verschijnt nu op 'Tipik'. Op het water, in de stad, in de bergen of in de lucht… het is fascinerend om te zien hoe de riders vastberaden hun grenzen verleggen.

 

Elke week trekt Tiga eropuit om deze 'extreme' helden te ontmoeten. Hoe trainen ze? Wat zijn hun grenzen? Hoe houden ze hun adrenalineroes en koelbloedigheid in balans? Dit programma over de boardcultuur, boordevol spectaculaire beelden, dompelt de kijker onder in het dagelijkse leven van deze bijzondere sporters. Centraal in de uitzending staat een reportage van zo'n 15 minuten over de trainingen en buitengewone prestaties van deze helden van de extreme sporten.

 

Bekijk hier de details van het tv-sponsoringaanbod, aankoopbaar per week

 

Culture Club - woensdag - 20u00

 

Culturele talkshow gepresenteerd door Cécile Djunga en haar groepje vaste gasten. Elke woensdag: 26 minuten uitwisseling en coole cultuur.

 

Culture Club is het nieuwe cultuurprogramma van Tipik! In het magazine komen aan bod: voorstellingen, film, series, muziek, videogames en - in ruimere zin - de popcultuur. Een moment van toegankelijke ontspanning en ongefilterde taal.

 

In Culture Club, wordt frank en vrij gesproken! Er worden standpunten ingenomen, maar altijd met een tikkeltje humor. Cécile Djunga en haar vaste rubriekgasten bespreken de mainstreamcultuur zonder terughoudendheid, met een kritische blik die zo typerend is voor de generatie van jongvolwassenen.

 

 

Bekijk hier de details van het tv-digital-sponsoringaanbod, aankoopbaar per week

 

L’Internet Show - donderdag - 20u00

 

Duidingsmagazine over internettrends, gepresenteerd door Malou. Elke donderdag: 26 minuten alles over het web.

 

L'Internet Show, het programma dat het web ontcijfert, is terug voor een tweede seizoen met een 100% magazine-aanpak en een nieuwe presentatrice. YouTube-ster Malou Vandercammen, voordien al vaste rubriekgast in de uitzending, presenteert nu het programma in gezelschap van Olivier Fraipont.

 

Elke uitzending gaat diep in op een onderwerp in verband met de fantastische parallelle wereld van het internet. Dieren, de liefde, food, reclame… Een scala aan onderwerpen komt aan bod, en dat vinden we leuk. Aan de hand van beelden en momenten, en met een flinke portie humor en positiviteit, worden de thema's besproken, geanalyseerd en ontleed.

 

 

Bekijk hier de details van het tv-digital-sponsoringaanbod, aankoopbaar per week

 

Taste Hunters - vrijdag - 20u00

 

Duidingsmagazine over voedsel, gepresenteerd door Benjamin Darnaud en Jérôme Bigot. Elke vrijdag: 26 minuten om te ontdekken hoe we anders kunnen consumeren.

 

Wat ligt er op ons bord? Waar komt het vandaan? Hoe kunnen we de producten die we dagelijks eten beter consumeren en begrijpen? In Taste Hunters gaan chefs Benjamin Darnaud en Jérome Bigot op zoek naar de echte smaak van voedsel.

 

Het voedsel dat we eten is meestal afkomstig van een internationale, uniforme markt. Maar welk verhaal steekt er echt achter deze voedingsmiddelen die uit het buitenland komen? Tegen de stroom van de supermarkten in, die ons overspoelen met op de beurs gekochte producten, trekken we terug naar de bron en volgen we overal in de wereld het dagelijkse leven van landbouwers, vissers, veetelers en tuinders die anders en dichter bij de natuur produceren.

 

Bekijk hier de details van het tv-sponsoringaanbod, aankoopbaar per week