RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

31.08.2021

LN24 doet nog meer!

LN24 pakt dit najaar uit met zes nieuwigheden, om nog beter te informeren

LN24 doet nog meer!

In september introduceert LN24 een grafisch opgefrist logo dat nog meer duidelijkheid, zichtbaarheid en precisie moet uitstralen. Het 2021-2022 seizoen van LN24 staat dan ook in het teken van 'meer'. De 24/7 nieuwszender maakt zijn tv-aanbod nog completer met zes nieuwigheden in het programmarooster. En wat het digitale aanbod betreft, zal het LN24+ platform voor meer context en duiding van het nieuws zorgen.

 

Een greep uit de nieuwigheden die LN24 programmeert voor het nieuwe seizoen 2021-2022:

 

 • 'C’est Direct': een late show uitgezonden van maandag tot en met donderdag, van 20u00 tot 21u00.

  'C’est direct' laat elke avond twee bekende figuren met een uitgesproken mening aan het woord over het nieuws van de dag. De uitzending is een combinatie van een rechttoe rechtaan, live debat en zeer accuraat nieuws dankzij de inbreng van experten en de redactie.

  Thibaut Roland, een van de bekende RTBF-gezichten van het 'On n’est pas des pigeons'-team, leidt deze nieuwe LN24-show in goede banen.

 

 • 'Le Mag Inter': een magazine rond het internationale nieuws, elke woensdag om 17u10.

  In dit nieuwe seizoen neemt Jean-Pierre Martin het heft in handen van het enige magazine dat uitsluitend gewijd is aan het internationale nieuws. Jean-Pierre Martin omringt zich met de grootste specialisten om duiding te geven bij de geopolitieke en diplomatieke kwesties die onze planeet verstoren en ons dagelijkse leven beïnvloeden.

 

 • 'Objectif Elysée': een wekelijks magazine van 50 minuten op dinsdag om 17u10, vanaf 8 november.

  Vanaf 8 november doen Stéphane Rosenblatt en zijn experten ons de Franse presidentsverkiezingen uit de doeken: wordt 2022 synoniem met vernieuwing of slaagt Macron erin de Fransen opnieuw te overtuigen? 'Objectif Elysée' is het programma dat je moet volgen om alles te weten te komen over de laatste gebeurtenissen rond de Franse Presidentsverkizing van 2022.

 

 • 'Parlons Cash': een wekelijks magazine van 48 minuten op vrijdag om 23u30.

  LN24 trommelt experten en marktspecialisten op om burgers, beginnende of ervaren investeerders te begeleiden bij het beheer van hun persoonlijke financiën en het nemen van investeringsbeslissingen.

  Het vrijdagavondmagazine, gepresenteerd door Charlotte Baut en Tara Bendo, maakt de balans op van de afgelopen week en blikt vooruit op de komende week. Op het programma: aandelen, obligaties, fondsen, belastingen en alternatieve beleggingen.

 

 • 'La Belgique se relance': een magazine van 60 minuten, uitgezonden van maandag tot en met vrijdag om 10u00.

  'La Belgique se relance', gepresenteerd door Charlotte Baut, is een reeks van 40 speciale uitzendingen die alle spelers in het Belgische economische landschap aan het woord laten. LN24 programmeert verschillende themaweken, verdeeld over de provincies. De grote economische uitdagingen, de digitale transformatie, de ecologische transformatie, de logistiek... Elke dag een ander thema!

 

 • 'En Route': een tweewekelijks magazine van 50 minuten op maandag om 14u10.

  België is een van de landen met de meeste files ter wereld. 'En route' is een magazine over mobliteit waarin Cindy Legros en Michaël Denutte, vergezeld van experten, de uitdaging zullen uitgaan om ons - als voetgangers, fietsers, automobilisten, enz. - te begeleiden.

 

 • '#CauseToujours, la matinale': een ochtend-talkshow van 180 minuten op zaterdag en zondag tussen 08u00 en 11u00

  'Cause toujours' staat nu als ochtendshow in het weekend geprogrammeerd. Brigitte Weberman heeft het in de LN24-studio over welzijn, leuke tips, cultuur, de laatste trends en levenskunst ter inspiratie voor het weekend. In deze talkshow over lifestylenieuws komen ook columnisten en gasten die het nieuws halen aan bod. Op zaterdag wordt aan het programma voor het weekend gewerkt en op zondag komen lichaam en geest aan hun trekken.

 

Uiteraard blijft LN24 zijn belofte van '24/7 nieuws' nakomen, met negen journaals per dag en 'La Matinale' (de ochtendshow) van maandag tot en met vrijdag (06u30-09u00). De meeste andere favoriete programma's ('Les Visiteurs du Soir', '50 minutes avec', enz.) worden ook nog uitgezonden.

 

Naast de nieuwe toppers brengt LN24 ook korte formats in de vorm van kronieken, korte video's of minireportages. Mogelijke onderwerpen op de agenda: kunst en collecties, de nieuwste films, actieve vrouwen en onderneemsters, de strategie van bedrijfsleiders, HR-nieuws en werkrelaties, verjaardagen en jubilea van bedrijven, enz.…

 

Online wijkt LN24 af van het 24/7-nieuwstempo door LN24+ te lanceren, een nieuw digitaal aanbod om dieper in te gaan op het nieuws. Elke week brengt LN24+ al het nodige om de belangrijkste nieuwsonderwerpen te vatten: duiding, analyses, ontmoetingen, debatten...  LN24+ plaatst de actualiteit in zijn juiste context via moderne en innovatieve formats. De LN24+ content is met name op YouTube beschikbaar als video en podcast.

 

Meer details vindt u in het persdossier