RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

04.11.2021

The Voice viert 10e verjaardag

Uniek 10e seizoen voor The Voice Belgique. Meer dan een uitzending, een beleving!

The Voice viert 10e verjaardag

Binnen enkele weken lanceert de RTBF het 10e seizoen van The Voice Belgique. Het wordt een unieke verjaardagseditie! De talentenjacht wordt namelijk telkens voorafgegaan door een ‘Best Of’ met de meest memorabele momenten. Een buitengewoon concept met originele content die elk publiek een unieke belevenis zal bezorgen. En last but not least pakt de zangwedstrijd ook uit met enkele nieuwigheden.

 

The Voice Belgique blaast tien kaarsjes uit! Door deze verjaardag van The Voice te vieren, huldigen we vooral het zangtalent van heel België, maar zetten we ook iedereen die heeft bijgedragen tot dit fantastische menselijke avontuur in de bloemetjes.

 

De RTBF en La Une waren er in Europa als eerste bij om deze unieke talentenjacht in hun programmering op te nemen. In 10 jaar tijd onthulde de show tal van uitzonderlijke stemmen en persoonlijkheden. Enkele van de grote namen die sinds 2011 werden ontdekt zijn: Loïc Nottet, Blanche, Charles (Charlotte Foret), Alice on the Roof, Jérémie Makiese en nog vele andere...

 

Sprankelende coaches

 

The Voice Belgique Coachs

 

 

Een uitzonderlijk jaar vraagt om uitzonderlijke coaches:

 

  • Christophe Willem is een van de nieuwe gezichten van dit 10e Nadat hij zelf dankzij een talentenwedstrijd bekend werd bij het publiek, is de artiest nu vereerd om zijn eigen ervaring met het Belgische talent te kunnen delen.

 

  • Rapper en zanger Black M, die ooit de Franse urban muziekscene op zijn kop zette, is nu op zoek naar de mooiste stem van België.

 

  • Typh Barrow neemt met haar unieke stijl opnieuw plaats in een van de vier rode stoelen. Dit jaar is deze pianiste-singer-songwriter vast van plan om te winnen.

 

  • En last but not least, kan de 10e verjaardag van The Voice Belgique niet gevierd worden zonder zijn historische coach die al vanaf de eerste editie erbij was: BJ Scott!

 

The Voice Best Of, voor een sterke start!

 

Deze verjaardagseditie leent zich perfect om een aantal sterke momenten en iconische fragmenten te herbeleven met een ‘Best Of’-uitzending die de aftrap van het seizoen zal geven.

 

Voormalige coaches en markante talenten blikken terug op hun The Voice-avontuur dat zijn stempel drukte op hun leven. Ze geven ons een kijkje achter de schermen van het programma dat al 10 jaar het hart van de Franstalige Belgen sneller doet slaan.

 

The Voice Belgique in aangevulde versie

 

Deze 10e editie geeft de RTBF ook de kans om een aangevulde versie van het programma te presenteren. Dit seizoen wordt een verrijkte en interactieve ervaring, op alle platformen. Alle media (tv, radio, digitaal) zullen het evenement vieren met programma’s en content bestemd voor elk publiek:

 

  • Twitch: The Voice wordt voor het eerst ter wereld live gestreamd!

  • Auvio: de eerste aflevering van The Voice seizoen 10 verschijnt ’s daags voor de tv-uitzending op Auvio. Ook alle volgende uitzendingen zullen te (her)bekijken zijn op Auvio.

  • rtbf.be: rtbf.be/thevoice blijft dé site om niets te missen van de laatste Voice-nieuwtjes en wat er zich achter de schermen afspeelt.

  • Tarmac: zeven door Tarmac uitgekozen talenten brengen een unieke versie van een hiphop/urban nummer.

  • Tipik: op Tipik-radio presenteert Ivan elke woensdag zijn favoriete optreden van de show van de vorige avond. Op Tipik-tv verschijnt elke zondag, in de tweede helft van de avond, de herhaling van de uitzending van de week.

  • VivaCité: gesprekken met studiogasten in de talkshow ‘Le 8/9’ op dinsdag, toekomstige uitzendingen besproken met Fanny Jandrain in ‘la Récré de Midi’ en het verhaal achter de songs vertolkt door de talenten in het programma ‘Yes-Weekend’.

  • Facebook, Instagram en YouTube: in ‘The Voice Flashback’ blikken vroegere talenten terug op hun blind auditions, mét commentaar. Ook nog te ontdekken: niet vertoonde opnames met de coaches en de talenten, en exclusieve backstagebeelden.

 

Vernieuwde wedstrijdformule

 

De ‘Blind Auditions’:

  • Dit jaar krijgen de coaches zeven weken om hun teams samen te stellen: tijdens zeven Blind Auditions (in plaats van zes) zullen de kandidaten – enkel op basis van hun stem - hun favoriete coach proberen te overtuigen van hun zangtalent. Na afloop van de zeven Blind Auditions heeft elke coach 15 talenten in zijn team.

 

De ‘Knockouts’:

  • De talenten die in de Blind Auditions werden geselecteerd, gaan in de volgende drie weken een heel nieuwe challenge aan: de Knockouts. Deze ronde vervangt de battles. Tijdens de Knockouts laat elke coach drie talenten uit zijn/haar team het tegen elkaar opnemen. Elk van deze drie kandidaten moet afzonderlijk een zelfgekozen nummer zingen. Na afloop kiest de coach één talent dat doorgaat naar de volgende ronde, de liveshows. De coach neemt dus vijf talenten van zijn/haar team mee om het avontuur voort te zetten.

 

  • Maureen Louys, momenteel met zwangerschapsverlof, wordt voor de presentatie van de Blind Auditions en de Knockouts vervangen door Fanny Jandrain, ook een ervaren entertainmentpresentatrice.

 

Fanny Jandrain - RTBF - The Voice Belgique

 

De ‘Liveshows’:

  • Deze ronde blijft ongewijzigd: elke week brengen de coaches en het publiek hun stem uit en vallen er stapsgewijs kandidaten af. Voor deze zes Liveshows pakt de verjaardagseditie uit met heel wat verrassingen: vroegere coaches zijn te gast, topgasten worden uitgenodigd, enz.

 

  • Maureen Louys neemt de fakkel opnieuw over vanaf de Liveshows, om samen met het publiek de 10e winnaar van The Voice Belgique te zien bekronen!

 

Alle details in het persdossier

 

Een link met The Voice Belgique?

 

Voor adverteerders en hun merken biedt The Voice Belgique een uitstekende kans om te communiceren: hoge bekendheid, een programma met sterke waarden, topbereik verzekerd, een geëngageerd publiek, enz.

 

Al verschillende sponsors hebben zich aangesloten bij deze 10e editie, maar RMB kan het potentieel van het programma nog verder ontginnen en u een tailormade aanbod voorstellen.