RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

16.11.2021

Kwaliteitsnieuws steunen

LN24 herlanceert de actie #Innewswetrust. Ook u kunt het kwaliteitsnieuws steunen!

Kwaliteitsnieuws steunen

LN24, de eerste 24/7-nieuwszender in België, blaast de actie ‘#Innewswetrust’ nieuw leven in. Het doel? Fake news of desinformatie bestrijden! RMB nodigt u uit om aan te sluiten bij de actie op LN24 tv en de sociale media van de zender. Voor de sponsors is dit een uitgelezen kans om anders te communiceren en tegelijk kwaliteitsjournalistiek te steunen.

 

Met de toenemende verspreiding van nepnieuws of ‘fake news’, vaak geassocieerd met de sociale media, zijn de mediagebruikers steeds meer op zoek naar betrouwbare informatiebronnen.

 

Als eerste 24/7-nieuwszender in België verbindt LN24 zich ertoe om verifieerbaar nieuws te brengen, door een beroep te doen op de kracht van een team van 35 journalisten die zich omringen met experts en dagelijks context en duiding geven, in het publiek belang.

 

LN24 zette een volgende stap in zijn belofte om kwaliteitsjournalistiek te bieden, door verleden jaar de belangrijke actie #Innewswetrust’ op touw te zetten. Binnenkort blaast onze partner deze actie weer nieuw leven in. Dit gebeurt in twee fasen: in december 2021 en in mei 2022. Het hoogtepunt vindt plaats op dinsdag 3 mei, de Internationale Dag van de Persvrijheid. Om deze dag te vieren organiseert LN24 een gala en een speciale uitzending van 50 minuten.

 

In de aanloop naar 3 mei lanceert LN24 een campagne om fake news tegen te gaan. De nieuwszender nodigt adverteerders uit om hieraan deel te nemen. Zij die zich aansluiten bij dit initiatief steunen de constructieve, kwalitatieve en oplossingsgerichte journalistiek. Ze worden ook geassocieerd met gegarandeerde factchecking en een objectieve, pluralistische mediaomgeving.

 

Qua communicatie is dit voor ‘meaningful’ merken een geknipte kans om op een unieke manier gezien en gehoord te worden, in een bijzonder zinvolle context.

 

Het sponsoringaanbod omvat onder meer verschillende tv-packs met gegarandeerde GRP, maar ook andere zeer interessante vormen van zichtbaarheid.

 

Interesse? Bel uw gebruikelijke contactpersoon of mail naar sales@rmb.be.