RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

23.08.2022

LN RADIO vanaf 29 augustus

Nieuwe naam en nieuw logo: DH Radio wordt vanaf 29/08 LN RADIO !

LN RADIO vanaf 29 augustus

Het is één van de vernieuwingen die voortvloeien uit de toetreding van nieuwszender LN24 in IPM Group afgelopen december: bij de start van het najaarsseizoen verandert DH Radio in LN RADIO! De zender verandert van naam en logo maar blijft fundamenteel een muziekradio. Wel zal LN Radio voortaan wat meer nieuws uitzenden. Bij RMB blijft LN RADIO deel uitmaken van de synchro's Musix, Family en Max Off.  

 

Voortbouwend op de synergie die tot stand kwam met LN24, toen deze Belgische 24/7-nieuwszender tot de groep toetrad, gaat de radiozender van IPM het najaar in met de nieuwe naam LN RADIO.

 

Nieuwe naam, nieuw logo, nieuwe jingles, maar vooral een nieuwe dynamiek! LN RADIO wordt, net als de radio die hij opvolgt, een 'Music & News'-zender. Wat nieuws en informatie betreft, blijft LN RADIO gebruikmaken van de steun en expertise van de merken van IPM Group (La Libre, La DH Les Sports+, L’Avenir, Moustique, Paris Match Belgique, enzovoort), maar zal de zender voortaan ook nauw samenwerken met de tv-zender LN24.

 

Zo komt er bijvoorbeeld een interactie tussen de radio-ochtendshow 'LN Matin' en de tv-zender: het politieke interview, de culturele gast, de 7u- en 8u-journaals, en de dagelijkse nieuwsflashes worden gemeenschappelijk.

Op LN RADIO zullen nieuwe stemmen van LN24 te horen zijn, en op LN24 verschijnen nieuwe gezichten van LN RADIO. Maxime Binet presenteert aan het einde van de dag een radio-tv versie van 'Il faut qu’on parle' terwijl Emmanuel Beugnet het tv-radio journaal 12u00 brengt. Nieuwe gezichten verzorgen de nieuwsflashes en Philippe Deraymaeker verwelkomt 's ochtends de culturele gast, gelijktijdig op LN RADIO en LN24.

 

Net zoals het geval was voor DH RADIO, wordt LN RADIO aangevuld met verschillende webradio's. Nieuw op het programma: metal en Franstalige rap.

 

Qua reclame verandert er niets. RMB blijft de ruimte van LN RADIO beheren, zowel off- als online. De nieuwe zender maakt integraal deel uit van de synchro's Musix (aankoop in combinatie met Tipik, NRJ en Classic 21), Family (aankoop in combinatie met VivaCité, Tipik, NRJ en Classic 21), en Max Off (aankoop in combinatie met La Première, VivaCité, Tipik, NRJ en Classic 21).