RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

06.02.2023

Drag Race Belgique komt eraan

De allergrootste talentenjacht voor dragqueens komt naar België op Tipik en Auvio

Drag Race Belgique komt eraan

Vanaf 19 februari presenteert Tipik elke zondag de nieuwe tv-show 'Drag Race Belgique', de Belgische versie van de wereldberoemde talentenjacht voor dragqueens RuPaul's Drag Race. De eerste aflevering van dit nieuwe entertainment wordt in primeur uitgezonden op donderdag 16 februari om 20u00 op Auvio.

 

RuPaul’s Drag Race, een talentenjacht voor dragqueens die in 2009 werd gelanceerd, groeide in een paar jaar uit tot een heus fenomeen! Wereldwijd heeft de show spin-offs in ruim tien verschillende landen, zoals bij onze buren van France Télévision waar het programma Drag Race France een daverend succes is.

 

 

Bij ons is het de RTBF, via Tipik en Auvio, die de Franstalige kijkers onthaalt op acht afleveringen van ongeveer 66 minuten waarin 10 dragqueens het tegen elkaar opnemen tijdens verschillende uitdagingen.  

 

Om het eerste seizoen van Drag Race Belgique te presenteren viel de keuze op de Quebecse dragqueen Rita Baga. Met de hulp van haar twee bijzondere sidekicks - influencer Lufy en zanger Mustii - gaat Rita Baga op zoek naar de beste Belgische dragqueen die de eerste Drag Superstar van België wordt.

 

 

Vooraanstaande figuren uit de mode-, muziek-, televisie- en filmwereld zijn wekelijks te gast in de show. De 10 queens moeten zich onderscheiden tijdens kleine en grote uitdagingen, lipsyncs, allerlei défilés… Kortom ze moeten al hun talent en creativiteit uit de kast halen op het gebied van mode, humor, theater, zang…

 

 

De eerste aflevering van Drag Race Belgique wordt uitgezonden op donderdag 16 februari om 20u00, in primeur op Auvio (en elke donderdag tot 6 april). Vanaf 19/02 is het programma elke zondag in primetime om 21u00 te zien op Tipik TV.

 

Meer info vindt u in het persbericht van de RTBF.