RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

10.05.2023

Vanaf sept. voetbal op RTBF

Op 21/9 begint het nieuwe seizoen van de Europa Ligue & Conference Ligue op de RTBF

Vanaf sept. voetbal op RTBF

Het volgende seizoen van de Europa League en Conference League begint op 21/09/2023 en eindigt op 29/05/2024. De RTBF heeft de rechten voor beide competities die zowel op Tipik als Auvio zullen uitgezonden worden. Onze partner zal zijn uitzendkeuze maken uit de meest interessante wedstrijden van de twee toernooien. In totaal zijn er 28 wedstrijden waarmee adverteerders hun merk kunnen associëren, dankzij het TV-Digital sponsoringaanbod van RMB.

 

De UEFA Europa League is een jaarlijkse voetbalcompetitie met de grote Europese clubs en wordt georganiseerd door de Unie van Europese voetbalbonden.  

 

De UEFA Europa Conference Ligue is een nieuw jaarlijks voetbaltoernooi dat eveneens door de Europese voetbalbond wordt georganiseerd en zijn debuut maakte in het seizoen 2021-2022. Het is een toernooi voor voetbalclubs die lid zijn van de UEFA en gekwalificeerd worden op basis van hun goede resultaten in de Champions League of het nationale bekertoernooi.

 

Beide competities delen een gemeenschappelijke kalender die op televisie begint op 21 september 2023 met de groepsfase en eind mei 2024 eindigt met de Europa League finale op 22/05 en de Conference League finale op 29/05. 

 

RTBF: keuze tussen twee competities 

 

In totaal zullen er 28 wedstrijden worden uitgezonden. De RTBF maakt per speeldatum een keuze tussen de twee competities: ofwel selecteert de RTBF een wedstrijd uit elke competitie, ofwel zendt de omroep twee wedstrijden van de ene of twee van de andere competitie uit.

 

In dit ruime aanbod van wedstrijden zal de RTBF opteren voor de beste wedstrijden, afhankelijk van hoe belangrijk ze zijn. Uiteraard krijgen de wedstrijden met Belgische clubs voorrang. 

 

De wedstrijden worden uitgezonden op donderdagavond (*) exclusief op Tipik en Auvio (live & replay).  

(*) behalve de finale die gespeeld wordt op een woensdag 

 

Wedstrijdkalender 

            

 

TV-Digital sponsoringaanbod

 

Heeft uw doelgroep een voetbalfanprofiel?

 

RMB stelde een offre de sponsoring TV-Digital, multi-format sponsoringaanbod samen dat alle uitzendkanalen omvat van de Europa League en de Europa Conference League. 

 

Meer informatie over dit aanbod