RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

17.05.2023

Ontmoetingen op M3 Festival

Musiq3 Festival Brussels: ontmoetingen en een gevarieerd programma van 30/6 tot 2/7

Ontmoetingen op M3 Festival

Dit jaar pakt het Musiq3 Festival Brussels uit met een gediversifieerd aanbod van 16 concerten in Flagey en Le Marni. De zalen liggen vlak bij elkaar en het programmarooster laat toe dat bezoekers makkelijk verschillende concerten kunnen combineren. Het festival wil immers bruggen slaan tussen klassieke muziek en andere genres zoals jazz en electro. Alle concerten worden live uitgezonden op de radio en in replay op Auvio!

 

"Meer dan ooit wil het Musiq3 Festival een ontmoetingsplaats zijn", benadrukt programmamaakster Julie Calbete. "Ontmoetingen tussen de klassieke muziek en andere stijlen zoals jazz, pop en electro. Maar ook ontmoetingen van en met verschillende generaties artiesten: zij die net afgestudeerd zijn aan het Conservatorium, zij die hun eerste concours wonnen en aan het begin van hun loopbaan staan, en uiteraard ook gevestigde namen."

 

Het Musiq3 Festival, dat plaatsvindt van 30 juni tot en met 2 juli 2023, staat ook voor liveradio. De concerten worden live uitgezonden op Musiq3 en van commentaar voorzien door RTBF-presentatoren vanuit een glazen, mobiele studio op het Heilig-Kruisplein (in Elsene). De hosts ontvangen ook heel wat gasten, artiesten en partners voor een exclusief interview.

 

De concerten zijn op aanvraag ook gratis te (her)beluisteren op Auvio.

  

Ontdek het volledige programma in het persbericht en op de website van het Musiq3 Festival