RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

01.09.2023

Samen naar morgen met video

Het najaar van RTBF Video: een veelzijdig en verrijkend aanbod voor alle doelgroepen

Samen naar morgen met video

Zowel op televisie als online presenteert de RTBF een flink gevuld najaarsrooster met zowel de vaste waarden als een aantal nieuwigheden. Het RTBF-videoaanbod 2023-2024, dat altijd en overal toegankelijk is op tv, pc, tablet of smartphone, biedt alle doelgroepen talloze mogelijkheden om zich te vermaken, op de hoogte te blijven en de grote evenementen van het jaar live te beleven.

  

Jean-Paul Philippot, administrateur-generaal van de omroep, vatte het nieuwe videoseizoen van de RTBF als volgt samen:

 

"In het najaar onthalen onze media het publiek op nieuwsduiding, humor, Belgische series, gaming, feestelijke events, uitzendingen over de grote uitdagingen van deze tijd, maar ook op emotievolle momenten in de vrouwensport. Deze programma's zijn ontwikkeld voor verschillende kanalen (lineaire of digitale), en zijn afgestemd op ieders mediaconsumptiegewoontes".

  

Het najaar op televisie

  

Voor La Une stippen we aan:

 

 • Het 2e seizoen van The Voice Kids op dinsdag, vanaf 19 september. Vier fantastische coaches staan de jonge talenten bij: Alice on the Roof, Typh Barrow, Black M en Matthew Irons. Als sidekick van Maureen die de show presenteert, vangt Luana Fontana backstage de kandidaatjes op.

 • 'Un gars, un chef' weer op zondag, vanaf 17 september. Na het succes van de uitzendingen eind 2022, neemt het legendarische duo Gerald Watelet en Adrien Devyver - telkens met een gast - opnieuw plaats achter het fornuis. En onze lachspieren blijven alweer niet gespaard.

 • De spin-off 'Super Nanas' van VivaCité op zondag rond het middaguur. Sara De Paduwa, Ophélie Fontana, Fanny Jandrain en Livia Dushkoff spreken openhartig en in een ontspannen, echt vrouwelijke sfeer over bijzondere vrouwen die de afgelopen week het nieuws haalden.

 • Nieuwe gezichten, zoals Julien Lapraille (in 'Les Ambassadeurs'), Thomas Van Hamme (in het nieuwe concept 'Changeons le monde') of Catarina Letor (in 'On n’est pas des pigeons').

 • Nieuwe series zoals de korte video's 'Salle des profs' vlak voor het avondjournaal (JT) met de zanger Saule (Belgische serie), 'Master Crimes' met Muriel Robin en 'Sambre' met Alix Poisson en Olivier Gourmet.

 • Heel wat mooie films zoals 'Polic' met Omar Sy en Virginie Efira, 'The Father' met Anthony Hopkins, 'Le sens de la famille' met Alexandra Lamy en Franck Dubosc, en 'Aline' gebaseerd op het leven van Céline Dion.

 • Specials (hommage aan Jacques Brel en aan Adamo) en events (Feest van het Waalse Gewest, Dag van de Franse Gemeenschap, Eurovisiesongfestival, CAP 48, Viva for Life, enzovoort).

 • Een hele reeks magazines, documentaires of docuseries om meer informatie en inzicht te krijgen.

  

Voor Tipik vermelden we vooral:

  

 • Het 2e seizoen van de serie 'Baraki' met 12 nieuwe afleveringen en van het programma 'La Yourte' dat, vanuit milieuoverwegingen, een gast ontvangt die een week zelfvoorzienend moet leven.

 • Nieuwe series zoals 'Alien Kermesse' (een Belgische komische serie rond het opsporen van buitenaardse wezens) en 'Wasserette' (levendige gesprekken over al wat generatie Y bezighoudt… in een wassalon).

 • De introductie van 'Y’a pas de planète B', een nieuw project dat antwoorden geeft op klimaatvragen die we niet luidop zouden durven stellen tijdens een etentje; en van 'Jardins XXL', een programma waarin teams van tuiniers aan de slag gaan in grandioze tuinlandschappen om hun dagelijkse opdrachten uit te voeren.

 • De terugkeer van 'Culture Club', het popcultuurprogramma in een herziene vorm, gepresenteerd door Cathy Immelen; en van 'Comme à la maison', het humoristische programma georkestreerd door GuiHomme.

 • Uitzending van de volledige 'Harry Potter'-fantasyserie en van 'Les Misérables', de intense film die vier Césars won, geregisseerd door Ladj Ly.

 • De onmisbare sportmagazines zoals 'La tribune' en '100% sport'.

 • Het vertrouwde sportaanbod (Memorial Van Damme in het Koning Boudewijnstadion live, het vervolg van het Formule 1-seizoen, de Europa en Conference League, wielrennen, enzovoort) maar ook de minder bekende disciplines met onder andere 'WK Breakdance'.

 • Vrouwensport met, in het bijzonder, de uitzending van de Red Flames-wedstrijden waarvoor de RTBF de uitzendrechten bezit tot in 2025.

 • Heel wat documentaires om onze kennis te verrijken.

 

Het najaar online

  

In het zuiden van het land blijft Auvio het toonaangevende digitale platform met onder andere een ruim aanbod van exclusieve programma's op het gebied van sport, fictie, documentaires en jeugdcontent.

  

Naast Auvio, gebruikt de RTBF nog andere digitale merken om haar online aanbod beschikbaar te stellen:
 

 • SPIT, het nieuws- en entertainmentmedium voor tieners en toegankelijk via de sociale media, biedt nog meer interactie met zijn publiek.

 • MAJ ('Mise à jour'), het RTBF-account dat ook ontworpen werd voor een jong publiek en dagelijks nieuws post op TikTok, staat nu ook op Instagram.

 • Tarmac, het digitale kanaal van jongvolwassenen, biedt nieuwe content rond urban dance, rap, kunst en maatschappelijke onderwerpen.

 • iXPé, het RTBF-medium dat zich richt op de wereld van de gamers, introduceert nieuwe formats.

  

Alle details over het nieuwe RTBF Video-seizoen vindt u in het persdossier.