RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

16.11.2018

Voetbal op wereldniveau

WK voetbal voor clubs in december op La Deux en Auvio

Voetbal op wereldniveau

Het WK voetbal voor clubs, georganiseerd door de FIFA  is een voetbalcompetitie voor mannen waaraan de kampioenen van de zes continentale voetbalbonden en de winnende club van het organiserende land deelnemen. Deze FIFA Club World Cup wordt in december uitgezonden op La Deux en Auvio. Ontdek het commerciële aanbod…

Het WK voetbal voor clubs werd door de FIFA (Fédération Internationale de Football Association) voor het eerst georganiseerd in 2000. Deze voetbalcompetitie voor mannen wordt gespeeld door de kampioen van het organiserende land en de winnaars van de zes continentale bekertoernooien. Het zijn dus de Champions League-winnaars van de UEFA (Europa), de CAF (Afrika), de AFC (Azië), de CONCACAF (Noord- en Midden-Amerika en de Caraïben), de OFC (Oceanië) en de winnaar van de Copa Libertadores (Zuid-Amerika) die het tegen elkaar opnemen.

Het toernooi, dat sinds 2005 jaarlijks plaatsvindt, kent officieel ('de jure') de wereldtitel toe. Real Madrid CF is op dit ogenblik titelhouder. Ook dit jaar neemt deze Spaance club opnieuw deel aan de competitie.

De 15e editie van de FIFA Club World Cup vindt plaats van 12 tot 22 december 2018 in de Verenigde Arabische Emiraten. De belangrijkste wedstrijden worden van 18/12 tot 22/12/2018 in de vooravond uitgezonden op La Deux en Auvio.

 

RMB stelde een crossmedia-aanbod samen (tv & digitaal),  dat sponsoring en commerciële reclame combineert.

 

Ontdek hier de officiële wedstrijdkalender