RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

09.04.2020

Extra programma's aangekondigd

Steeds meer nieuwe programma's op de RTBF om de lockdown door te komen

Extra programma's aangekondigd

De RTBF blijft nieuwe content aanbieden om ons te helpen de lockdown goed door te komen. In dit assortiment van 'best of' en volledig nieuwe programma's vindt iedereen wel iets naar zijn zin. Ontdek de selectie van de week…

Deze week nog zendt de RTBF een reeks programma's uit om ons te helpen de lockdown zo aangenaam mogelijk door te komen. Het beste van sommige uitzendingen herbekijken, samen aperitieven en live communiceren met onze favoriete artiesten, of wat ontspannen met series, films of nog niet uitgezonden documentaires, enz. Voor elk wat wils!

 

Niet makkelijk om thuis te werken en tegelijk de kinderen te helpen met schoolwerk?

 

In samenwerking met de Federatie Wallonië-Brussel (Franse Gemeenschap) brengt de RTBF nieuwe educatieve content voor kinderen van 6 tot 12 jaar om hun kennis rekenen, Frans en wereldoriëntatie of algemene vakken op peil te houden. Er staan ook ludieke programma's op het menu. 'Y’a pas école, on révise !' wordt uitgezonden op maandag, woensdag en vrijdag om 15u00, op OUFtivi en Auvio Kids.

 

Educatief wetenschapsprogramma op La Une

 

Sinds 4 april zijn de topafleveringen van het educatieve jeugdprogramma "C’est pas sorcier" opnieuw te zien op La Une, telkens op zaterdag en zondag om 9u15!

 

Op La Deux, La Trois en Auvio: Belgische documentaires

 

Tijdens de lockdown steunt de RTBF de makers en auteurs van Belgische documentaires. Op zondag-, maandag- of dinsdagavond verbindt de RTBF zich ertoe om in april, naast de gebruikelijke programmering, ook Belgische documentaires uit te zenden die een menselijke en doordachte kijk geven op de grote vraagstukken van onze maatschappij.

 

Zin in een verzetje? Surf naar de Series Corner op Auvio!

 

Sinds 15/04 is de volledige Britse serie 'The Bay ' te zien (zes afleveringen). De nieuwe serie 'Condor', een Amerikaanse thriller van 10 afleveringen is beschikbaar vanaf 22/04.

 

Muziek verzacht de zeden en is goed voor het moreel

 

In deze bijzonder moeilijke periode voor de culturele wereld blijft de RTBF alle artiesten van de Franse Gemeenschap ondersteunen via al zijn radiozenders.

 

Pure besteedt extra aandacht aan akoestische sessies van voornamelijk Belgisch-Franstalige artiesten, onder meer op zondagavond met het programma 'Là où tout commence'. Maar ook elke vrijdag en zaterdag op Instagram met live@home, een uitzending waarin Belgisch-Franstalige artiesten aperitieven met de presentatoren.

 

Classic 21 zendt elke dag zijn programma 'Sessions ' uit en de Classic 21-showcases worden heruitgezonden omdat de luisteraars tijdens de lockdown geen live concerten kunnen bijwonen.

 

Musiq3 laat dagelijks om 12u00 de Belgische artiesten aan het woord in 'Demandez le programme'. Verder wordt ook dagelijks cultureel nieuws uitgezonden (virtuele tentoonstellingen, concerten en opera's in streaming, e-boeken, enz.) om kunst en cultuur, die zwaar te lijden hebben in deze lockdown, te promoten.

 

Ook La Première creëert in zijn verschillende uitzendingen meer ruimte voor artiesten van de Franse Gemeenschap. Tijdens de paasvakantie staat het programma 'Réveil Première' in het teken van Belgisch-Franstalige artiesten en elke lockdowndag komt een Belgisch nummer of Belgische artiest aan bod in 'Tendances Première', 'Entrez sans frapper' en 'C’est presque sérieux'.

 

Sinds 30 maart werd de playlist van VivaCité uitgebreid met een tiental artiesten van de Franse Gemeenschap. Elke zaterdag en zondag wordt het publiek in het programma 'VivaCité en concert' onthaald op livestream optredens van artiesten die thuis moeten blijven vanwege de lockdown.

 

Het programma 'Entrez sans frapper' op La Première opent nieuwe deuren!

 

'Bagarre dans la discothèque' breidt uit en beperkt zich niet meer tot de muzikale wereld. Er staan nu ook feuilletons en nieuwe rubrieken op het programma:

  • Van 11u30 tot 12u00: in 'la Bagarre musicale' spelen bekende personen regelmatig mee

  • Om 12u00:  Laurence Bibotpresenteert, met zijn typische humor, de kroniek 'La vie vue de chez soi'.

  • Om 12u10: dag-tot-dagrelaas van een quarantaine of romanfeuilleton in de vorm van een 'cadavre exquis' (werk geschreven door meerdere auteurs), getiteld 'L'injuste destin du pangolin'. Elke dag presenteert een andere chroniqueur zijn stuk.

  • Van 12u15 tot 12u30: Jérôme ontvangt een gast. Op dit tijdstip worden eens per week ook nieuwe kronieken gepresenteerd: 'La créativité en temps de confinement' van Joseph Schovanec en 'Les gens que j’aime' van Sébastien Ministru.

  • Van 12u30 tot 12u40: om de week komt in de uitzending een van deze twee chroniqueurs aan het woord:

    • Gorian Delpature met een literaire kroniek: de boeken die je zeker eens moet lezen in deze lockdownperiode.

    • Dick Tomasovic met een filmkroniek voor ouders waarin de origine, kwaliteiten, uitvindingen van vijf cultpersonnages in de cartoonwereld aan bod komen.

  • Van 12u40 tot 12u55: naast muziek, komt in 'Bagarre' nu ook film, literatuur en spel aan bod. Bagarre in de Spelotheek, Videotheek, Cinematheek en Bibliotheek met aanraders voor boeken, films, enz. Om de lockdown wat minder zwaar te maken…£

  • Om 12u55: de uitzending sluit af met 'Lecture d’un texte', poëzie voorgelezen door de comedian Thierry Hellin.