RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

02.11.2021

Cécile Gonfroid, CDO of 2021

Cécile Gonfroid, RTBF-director of Technologies, bekroond tot CDO of the Year 2021

Cécile Gonfroid, CDO of 2021

Cécile Gonfroid werd tijdens de CDO-prijsuitreikingsceremonie, georganiseerd door Luc Blyaert en het bureau MaVIL, uitgeroepen tot ‘Chief Digital Officer of the Year 2021’. Een prijs die niet enkel tot eer strekt van de RTBF-director of Technologies, maar ook de digitale strategie van onze mediapartner en de inzet van een voltallig team in de spotlights zet.

 

De ‘Chief Digital Officer of the Year Awards’ bekronen de twee CDO’s – één in de Franstalige en één in de Nederlandstalige regio van het land - die ervoor zorgden dat hun bedrijf geslaagd is in zijn digitale transformatie en erkend werd als totaal digitaal medium.

 

De laatste prijsuitreiking, georganiseerd door Luc Blyaert en MaVIL, vond plaats op 28 oktober in de Brusselse Docks eventhal.

 

Voor het zuiden van het land sleepte Cécile Gonfroid, Director of Technologies bij de RTBF de prijs in de wacht.

 

Om in aanmerking te komen, moet de kandidaat een dossier indienen dat hij/zij ook moet verdedigen voor een jury van een twintigtal managers uit de digitale wereld. De genomineerde die het hoogste scoort wat betreft de strategische visie van het bedrijf, maar ook de concreet uitgevoerde digitale projecten en hun impact voor dit bedrijf, sleept de prijs in de wacht.

 

Het dossier van Cécile Gonfroid handelde over de evolutie van de digitale media en de contents, de implementatie van DAB+, het platform AUVIO dat uitgroeide tot het toonaangevende streamingplatform in de Franse Gemeenschap, de nieuwe multimediastudio’s van de productiesites van de RTBF en de strategische projecten (RH+, NEOPRO en NEOPLANNER) om de bedrijfsprocessen te digitaliseren.

 

Applaus voor Cécile, haar team en de RTBF voor deze schitterende onderscheiding!