RMB staat niet stil

Verdiep je in ons nieuws

21.02.2019

Ronde van Frankrijk in Brussel

Met de Belgische 'Grand Départ' van de Tour 2019, wordt het een bijzondere editie.

Ronde van Frankrijk in Brussel

Dit jaar viert de Ronde van Frankrijk de 50e verjaardag van Eddy Merckx' eerste Tourzege en de 100e verjaardag van de gele trui. De 'Grand Départ' vindt plaats op 6 juli in Brussel. Voor de gelegenheid bereidt de RTBF een krachtig crossmediaal aanbod voor.

Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van Eddy Merckx zijn eerste Tourzege vindt de start of 'Grand Départ' van de Ronde van Frankrijk dit jaar plaats op  6 juli in Brussel. Onze hoofdstad werd in 1958 al eens uitgekozen voor de start van de Tour. Nu is het dus weer tijd om onze stoeltjes en borden boven te halen voor de twee eerste etappes! Op het programma: 192 km Brussel – Charleroi – Brussel op de eerste dag (6juli) en een tijdrit van 27 km op de tweede dag (7 juli). Tijdens deze Tour wordt ook de 100e verjaardag van de gele trui gevierd, de trui die de winnaar van het algemeen klassement mag aantrekken. Twee bijzondere verjaardagen voor een bijzondere editie!

 

Alle 21 etappes van de Ronde van Frankrijk worden rechtstreeks en exclusief uitgezonden op de radio – tv en websites van de RTBF. Wielerfanaten kunnen de Brusselse euforie bij de aanvang van het parcours volgen en etappe na etappe op de hoogte blijven van de hoogtepunten in de wedstrijd.    

 

Voor deze 106e editie bereidt de RTBF een krachtig crossmediaal aanbod voor dat in de loop van maart bekend wordt gemaakt. Iets om naar uit te kijken!

 

21 etappes, 3460 km, 7 bergritten en 5 bergaankomsten waarvan drie op meer dan 2000 m… als dat geen argumenten zijn om de meest legendarische koers ter wereld te volgen.

 

Ontdek ons aanbod